Röhejes góllal kapott ki a Chelsea, sokáig fájhat neki + videó

Elszenvedte harmadik vereségét Thomas Tuchel irányítása alatt a Chelsea, amely 1-0-ra kapott ki az Arsenaltól szerda este, az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 36. fordulójában.

Magyar Nemzet
2021. 05. 13. 11:17
Chelsea
Thomas Tuchel sem értette, hogy mi történik a pályán Fotó: EPA/Catherine Ivill
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elmúlt időszak egymás elleni eredményei az Arsenal mellett szóltak, de ezenkívül a Chelsea volt tekinthető a szerdai londoni derbi esélyesének, mivel utóbbi sorra topklubok skalpjait gyűjtögeti, míg az Ágyúsoknál sosem lehet tudni, hogy milyen arcát mutatja aznap a csapat.

Szerda este viszont nem az Arsenal, hanem a Chelsea nem találta önmagát, s ennek csúcspontjaként Jorginho elképesztő hibát vétett a saját kapuja előtt, ebből szerezték meg a vezetést a vendégek. Az olasz védekező középpályás hazaadásából majdnem öngól született, és az emiatt kialakult zavar közepette Pierre-Emerick Aubameyang szerzett labdát, majd a fiatal Emile Smith Rowe-hoz passzolt, aki szép mozdulattal Kepa kapujába juttatta azt.

Smith Rowe találata:

 

 

A házigazda ezután mindent megtett az egyenlítésért, de nemcsak Jorginho, hanem csapattársai sem fogtak ki jó napot: Christian Pulisic és is kihagyta a maga ziccerét.

A Chelsea a vereséggel a saját maga dolgát nehezítette meg, hiszen eddig lépéselőnyben volt vetélytársaival szemben a BL-indulásért folytatott harcban, s bár még mindig negyedik, a két mérkőzéssel kevesebbet játszott Liverpool megérkezhet a nyakára. Így várhatóan az utolsó fordulóig nyílt marad a verseny.

– Tudtuk, hogy nagy lesz a harc, de még mindig a kezünkben van az irányítás. Nem éltünk a lehetőséggel. Voltak jó eredményeink, most kikaptunk, ezzel is meg kell birkóznunk – magyarázta Thomas Tuchel, aki a vereségért magára vállalta a felelősséget. – Kicsit dühös vagyok, hogy ennyit változtattunk a kezdőcsapaton, de ez az én hibám. Nem vagyok elégedett azzal, ahogy felálltunk, de nem tudtam, mi fog történni. Nem voltunk önmagunk, és nem várhatjuk, hogy megnyerjük a meccseket, ha fejben nem vagyunk teljesen a pályán. Nem tesz boldoggá, amit láttam. Az én felelősségem volt a kezdőcsapat kiválasztása, de a játékosok teljesítménye már más tészta – tette hozzá a Kékek trénere.

Thomas Tuchel sem értette, hogy mi történik a pályán
Fotó: EPA/Catherine Ivill

Az Arsenal tíz év után nyert újra a Stamford Bridge-en, de ez a bravúros siker is kevés lehet az európai kupaszerepléshez, a csapat továbbra is csak nyolcadik a tabellán.

– Elégedett vagyok sok mindennel, amit a pályán láttam. Az első perctől éreztem a vágyakozást a játékosaimon és jó volt a hozzáállásuk a meccshez – vélekedett az Ágyúsokat irányító Mikel Arteta. – Határozottaknak kellett lenniük, hiszen egy fantasztikus csapat ellen léptek pályára. Mindent megtettek, a legjobbjukat adták. Ez egy óriási győzelem a klubnak, a játékosoknak és a szurkolóknak. Jól tudom, hogy milyen fontos egy londoni derbi, és tíz éve nem tudtunk nyerni itt. Ez mutatja, valójában milyen nehéz is ez.

Premier League, 36. forduló:

Chelsea–Arsenal 0-1 (0-1)

gólszerző: Smith Rowe (16.)

Mai program:

Aston Villa–Everton 19.00 (Digi Sport 1)

Manchester United–Liverpool FC 21.15 (Spíler 1)

A 36. forduló további programja:

Manchester United–Leicester City 1-2 (1-1)

péntek:

Newcastle United–Manchester City 21.00 (Spíler 1)

szombat:

Burnley–Leeds United 13.30 (Spíler 1)

Southampton–Fulham 16.00 (Digi Sport 2)

Brighton–West Ham United 21.00 (Digi Sport 2)

vasárnap:

Crystal Palace–Aston Villa 13.00 (Digi Sport 1)

Tottenham Hotspur–Wolverhampton Wanderers 15.05 (Spíler 1)

West Bromwich Albion–Liverpool FC 17.30 (Digi Sport 1)

Everton–Sheffield United 20.00 (Spíler 1)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.