Folytatódtak a sorozatok, Zidane örömére, Conte bánatára

A Real Madrid és az Inter is folytatta sorozatát a labdarúgó Bajnokok Ligájában. A spanyol csapat zsinórban a huszonnegyedik kiírásban jutott a BL egyenes kieséses szakaszába, így Zinedine Zidane vezetőedző kissé megnyugodhat. A milánói együttes viszont egymás után harmadszor bukott el a csoportkörben, így Antonio Conte számára csak a hazai porond maradt a bizonyításra.

Magyar Nemzet
2020. 12. 10. 11:30
La Liga Santander - Real Madrid v Celta Vigo
SOCCER-SPAIN-MAD-CLV/ Fotó: Susana Vera Forrás: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Real Madrid az 1997/98-as idényben nyerte meg először a Bajnokok Ligáját az európai elit sorozat átszervezése óta. A királyi gárda azóta minden egyes szezonban részt vett és túl is jutott a csoportkörön.

A páratlan széria első idényében Zinedine Zidane még a Juventus játékosaként a fináléban bánta a madridi sikert, azóta viszont játékosként egyszer, vezetőedzőként háromszor megnyerte a rangos trófeát a Reallal. A francia tréner ősszel sok kritikát kapott, mivel a Bajnokok Ligájában a Sahtar Doneck oda-vissza elverte a madridiakat, akik egyelőre a hazai bajnokságban sem állnak dobogón. A legfontosabb meccsekre azonban összekapta magát a Real Madrid, a Bajnokok Ligája-csoportkör utolsó fordulójában talán idénye legjobb játékát nyújtotta a továbbjutásért, a Mönchengladbach elleni 2-0-s siker pedig azt jelentette, hogy a Real – egyedüli spanyol csapatként – megnyerte csoportját.

– Tisztában voltunk a téttel, és ennek megfelelően nagyszerűen játszottunk az első perctől az utolsóig. Jól zárt a védelem, látványos volt a támadójáték, minden tervünket megvalósítottuk, és megnyertük a csoportot. Minden szurkoló büszke lehet arra, ahogy ma játszott a csapat – dicsérte együttesét Zidane.

Veresége ellenére a BL legjobb tizenhat csapata közé jutott a Mönchengladbach is, miután a másik pályán, az Inter–Sahtar mérkőzésen a németek számára egyedüliként megfelelő döntetlen (0-0) született. Az 1977-es BEK-döntős német csapat először szerepelhet a kieséses szakaszban, amióta Bajnokok Ligájának hívják a sorozatot.

A két korábbi Juventusos csapattárs közül csak a tar fejű örülhetett
Fotó: Diego Souto / Quality Sport Images/Getty Images

Zsinórban harmadszor bukott el viszont a csoportkörben az Inter, ami még akkor is hatalmas csalódás, ha figyelembe vesszük, hogy a milánóiak rendre alaposan belehúztak a sorsoláson. Két éve a Barcelona és a Tottenham, tavaly a Barcelona és a Dortmund mögött a harmadik hely legalább összejött a fekete-kékeknek, idén viszont a csoport utolsó helyén végeztek. Milánóban a tavalyi bajnoki és Európa-liga-ezüst után idén újabb előrelépést vártak Antonio Conte vezetőedzőtől. Erre már csak a Serie A-ban maradt esélye a szakembernek.

– Hihetetlen, hogy ilyen domináns teljesítmény mellett nem tudtuk bevenni a Sahtar kapuját a két csoportmeccs 180 perce alatt. A srácok mindent beleadtak, de az ellenfél kapusa nagyszerűen védett. A csoportkör végeztével már kimondhatom, hogy nem volt szerencsénk a sorozatban, beleértve a játékvezetői ítéleteket sem. Többször is rosszul jártunk amiatt, mert a VAR-szobában nem néztek vissza egy-egy incidenst – hárította el magáról a felelősséget Conte.

A vezetőedző korábban a Juventus kispadján sem volt sikeres a nemzetközi porondon, de a zebrákkal három idényből háromszor megnyerte az olasz bajnokságot. Könnyen elképzelhető, hogy Conte milánói állását csak egy újabb scudetto mentheti meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.