Rió egyik hőse teljesen összeroppant Tokióban

Simone Biles az egyéni összetett, az ugrás és a felemáskorlát fináléja után a női tornászok hétfői talaj döntőjétől is visszalépett a tokiói olimpián.

Forrás: MTI2021. 08. 01. 7:26
BILES, Simone
Nem Simone Bilesról szól a tornaverseny Tokióban Fotó: MTI/EPA/Hou Hvi Jung
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A négyszeres ötkarikás bajnok és 19-szeres vb-aranyérmes sztár a múlt hétvégi selejtezőt végigtornázta és az első helyen került az összetett fináléjába, illetve mind a négy szeren a nyolcas döntőbe jutott. Ezek után a keddi csapatversenyen csak az első szeren tornázott, és a 13,766 pontra értékelt ugrása után visszalépett, indoklása szerint azért, mert a gyengébb teljesítménye után a mentális egészségére kellett figyelnie.

Az amerikaiak 145 centis tűzgolyója Rióban berepült a sportág halhatatlanjai közé, Tokióban nem tudott segíteni
Fotó: MTI

Egy nappal később jelezte, hogy az összetettben nem indul, és a szerenkénti döntőkről később határoz. Tegnap bejelentette, hogy egyik vasárnapi döntőt – az ugrást és a felemáskorlátot – sem vállalja, ma pedig közölte, hogy visszalép a talaj fináléjától, a keddi gerendadöntőről pedig később dönt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.