Rossz vége lett a mallorcai éjszakázásnak

A Premier League rangadóján a Manchester United hazai pályán sokáig vezetett, végül 1-1-re végzett az eddig százszázalékos, BL-címvédő Liverpool ellen.

2019. 10. 21. 12:46
Manchester United vs Liverpool FC
Lallana megmentette a BL-címvédőt a vereségtől Fotó: MTI/EPA/Peter Powell
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bundesliga 8. fordulójában a Gulácsi Péterrel és Willi Orbánnal felálló RB Leipzig sem tudta legyőzni a német élvonalban így egyedüliként továbbra is veretlen Wolfsburgot, a lipcsei találkozó 1-1-re végződött. A hazaiak vezető góljában Gulácsinak nagy szerepe volt, az 54. percben Timo Werner a védők felett átszállt kirúgása után volt eredményes. A Leipzig ezután visszavette a tempót, ami megbosszulta magát, a vendégek a 82. percben egyenlítettek; Gulá­csiék a tabellán maradtak az ötödik helyen. csapata, a Mainz kikapott az otthon eddig nyeretlen Düsseldorftól, a honfitársunkat a 84. percben cserélték be. A Freiburg nélkül alulmaradt az újonc Union Berlin vendégeként. A címvédő Bayern München meglepetésre pontot vesztett az előzőleg 14. helyezett Augsburg otthonában, ráadásul Niklas Süle térdszalagszakadást szenvedett, a Dortmund legyőzte a listavezető Mönchengladbachot.

Bundesliga, 8. forduló: Eintracht Frankfurt–Bayer Leverkusen 3-0, Augsburg–Bayern München 2-2, Düsseldorf–Mainz 1-0, RB Leipzig–Wolfsburg 1-1, Union Berlin–Freiburg 2-0, Werder Bremen–Hertha 1-1, Köln–Paderborn 3-0, Hoffenheim–Schalke 2-0. Az élcsoport: 1. Mönchengladbach 16 (15-7), 2. Wolfsburg 16 ­(­11-5), 3. ­Bayern München 15.

A Premier League rangadóján a Manchester United, amely a forduló előtt csak a 12. helyen állt, hazai pályán sokáig vezetett, végül 1-1-re végzett az eddig százszázalékos, BL-címvédő Liverpool ellen. A 36. percben talált be egy villámgyors kontratámadás végén, ám az akció úgy indult, hogy Victor ­Lindelöf igencsak gyanús körülmények közepette vette el a labdát a látványosan eleső Divock Origitől. A videóbírós szobában visszanézték a jelenetet, de nem láttak okot a gól visszavonására. A 85. percben a csereként beállt Adam Lallana egyenlített. A Tottenham hazai pályán majdnem kikapott a nyeretlenül utolsó Watfordtól, Dele Alli a 86. percben egyenlített, de a legutóbbi BL-döntős Spursnak az 1-1 is nagy blama.

Premier League, 9. forduló: Manchester United–Liverpool 1-1, Crystal Palace–Manchester City 0-2, Everton–West Ham United 2-0, Aston Villa–Brighton 2-1, Bournemouth–Norwich 0-0, Chelsea–Newcastle 1-0, Leicester City–Burnley 2-1, Tottenham–Watford 1-1, Wolverhamptom–­Southampton 1-1. Az élcsoport: 1. Liverpool 25, 2. Manchester City 19, 3. Leicester City 17.

Lallana megmentette a BL-címvédőt a vereségtől
Fotó: MTI/EPA/Peter Powell

A címvédő és éllovas Juventus továbbra is veretlen az olasz bajnokságban, a torinóiak a nyolcadik ­fordulóban hazai pályán 2-1-re győzték le a Bo­lognát. Első számú üldözőjük, a Internazionale gólgazdag meccsen 4-3-ra nyert a Sassuolo otthonában. A ha­zaiak 1-4-ről zárkóztak fel, és az egyenlítésre is több esélyük volt. Nekik nem sikerült pontot menteniük, nem úgy a Laziónak otthon az Atalanta ellen, a fővárosiak 0-3-ról egyenlítettek ki, amikor a 92. percben Ciro Immobile a második tizenegyesét is értékesítette.

Serie A, 8. forduló: Juventus–Bologna 2-1, Napoli–Verona 2-0, Lazio–Atalanta 3-3, Sassuolo–Internazio­nale 3-4, Cagliari–SPAL 2-0, Sampdoria–Roma 0-0, Udinese–Torino 1-0, Parma–Genoa 5-1, Milan–Lecce 2-2. Az élcsoport: 1. Juventus 22, 2. Inter 21,

3. Atalanta 17.

A spanyol élvonal 9. fordulójában szombaton kora délután a Barcelona az Eibar elleni idegenbeli 3-0-s győzelmével (gólszerzők: Luis Suárez) a tabella élére ugrott, és ott is maradt, mert a Real Madrid éjjel nagy meglepetésre 1-0-ra kikapott a Mallorca vendégeként. A Mallorca 2009 májusa után tudott újra a Real Madrid fölé kerekedni.

La Liga, 9. forduló: Granada–Osasuna 1-0, Mallorca–Real Madrid 1-0, Getafe–Leganés 2-0, Atlético Madrid–Valencia 1-1, Eibar–Barcelona 0-3, Alavés–Celta Vigo 2-0, Real Sociedad–Betis 3-1, Espanyol–Villarreal 0-1, Bilbao–Valladolid 1-1, Sevilla–­Levante 1-0. Az élcsoport: 1. Barcelona 19, 2. Real Madrid 18, 3. Granada 17.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.