Rózsahegyen át vezet a Dunaszerdahely útja a kupadöntőbe

Kedden megtartották a Szlovák Kupa elődöntőjének sorsolását, DAC 1904–MFK Ružomberok és ŠK Slovan BratislavaFC– ViOn Zlaté Moravce párharcok lesznek. A Bernd Storck által irányított Dunaszerdahely otthon kezd, június 17-én fogadja a rózsahegyieket a MOL Arénában.

Ch. Gáll András
2020. 05. 27. 10:43
null
Áprilisban a magyar nemzet összetartozásától volt hangos a Mol Aréna Dunaszerdahelyen Fotó: MTI/Krizsán Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Slovnaft Cup döntőjébe Rózsahegyen keresztül vezet az út a Dunaszerdahelynek! A szlovák futball Dicsőségcsarnokában sorsolták kedden kora délután a Szlovák Kupa (Slovnaft Cup) elődöntőjének párosításait. A DAC eddig nyolc alkalommal, legutóbb a 2014/15-ös szezonban ért el az elődöntőig.

A négy magyarországi labdarúgót (Kalmár Zsolt, Vida Máté, Németh Krisztián, Schäfer András) foglalkoztató DAC ellenfele az MFK Rózsahegy együttese lesz, amellyel az aktuális idényben két szoros mérkőzést vívott a DAC 1904. Szeptemberben idehaza 0:1-re kikapott, Liptón idén februárban 0:0-ás döntetlen született. A keddi sorsolás arról is döntött, hogy az elődöntő első mérkőzését a MOL Arénában rendezik, a visszavágót pedig az ellenfél stadionjában.

A DAC 1987-ben megnyerte a Szlovák és a Csehszlovák Kupát. Ezt követően még kétszer, 1993-ban és 1995-ben került be a döntőbe. Az előző szezonban a nyolcaddöntőben búcsúzott. A Rózsahegy eddig szintén egy alkalommal emelhette magasba a trófeát, méghozzá a 2005/06-os szezonban, amikor egyetlen bajnoki címüket is ünnepelték.

A Slovnaft Cup elődöntőinek hivatalos játéknapjai 2020. június 17. (első mérkőzések) és június 23. (visszavágók).

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.