A Videoton válogatott csatára lesz a Fehérvár sportigazgatója

A Magyar Nemzet szerint a Mol Fehérvár már megtalálta az egy hete lemondott sportigazgató, Kovács Zoltán utódját. A klub választása a klubhoz kötődő Sallói Istvánra esett, aki jelenleg még Zalaegerszegen tölti be ugyanezt a munkakört.

2021. 07. 24. 11:29
© Katona Tibor
202106016 Zalaegerszeg Az Európa-bajnokság árnyékában sem áll meg a hazai futballélet, avagy a ZTE FC NB I-es labdarúgócsapata is munkához látott. Szerdán sajtótájékoztató keretében ismertette a klub a felkészülés menetét, illetve adott tájékoztatást az éppen aktuális kérdésekről. Képen: Sallói István ZTR FC sportigazgató Fotó: Katona Tibor KT Zalai Hírlap Fotó: Katona Tibor/Zalai Hírlap
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sallói István lesz a Mol Fehérvár új sportigazgatója. A Magyar Nemzet értesülése szerint az ezt a munkakört ma még Zalaegerszegen betöltő sportvezető követi Kovács Zoltánt a fehérváriaknál. Mint ismeretes, Kovács Zoltán hat évi munka után azért mondott le a posztjáról éppen egy hete, mert a csapat kínos vereséget szenvedve az örmény Ararattól már az Európa-konferencialiga selejtezőjének az első fordulójában kiesett. Garancsi István tulajdonos a lemondást elfogadta, a klub pedig akkor azt kommunikálta, hogy nincs kitűzött határideje az utód megtalálásának, és azt sem tudják még, hogy kívül vagy belül keresik-e a megoldást.

 

Sallói István nemcsak játékosként, hanem vezetőként is ért el szép sikereket a magyar futballban
Fotó: Katona Tibor/Zalai Hírlap

 

Végül valahol mindkettő igaz lesz. Sallói István ugyan 2018 óta a Zalaegerszeg sportigazgatója, ezer szállal kötődik Székesfehérvárhoz, hiszen a Videoton játékosaként lett elismert, válogatott futballista. Harmincöt éve, 1986-ban mutatkozott be a csapatban, három évvel később egy idényre a Rába ETO-ban játszott, majd visszatért 1990-ben, és meredeken ívelt felfelé a karrierje: a következő három esztendőben 77 meccsen lépett pályára a Vidiben, 34 gólt szerzett, és csapatkapitány lett. Az 1992-93-as szezonban a Nemzeti Sport osztályzatai alapján az év játékosa lett és meghívót kapott a magyar válogatottba is, ahol 1992. április 29-én mutatkozott be egy Ukrajna–Magyarország barátságos mérkőzésen, a meccset 3-1-re a magyar együttes nyerte meg, és az első gólt a debütáló Sallói szerezte. Később egy évig játszott a Bp. Honvédban, majd a Beitar Jerusalemhez szerződött, ahol ötször lett gólkirály, 2001-ben pedig a legutóbbi évtized második legjobb légiósának választották Izraelben.

Sallói István a magyar labdarúgás egyik legrutinosabb, legtapasztaltabb klubvezetője, dolgozott a Magyar Labdarúgó-szövetségben, komoly sikereket ért el Siófokon, kétszer Újpesten, közte Diósgyőrött, Kecskeméten, három éve az akkor még NB II-es Zalaegerszegen lett sportigazgató, és a ZTE a következő idény végén feljutott az első osztályba, majd kétszer sikerült kiharcolnia a bennmaradást. A Mol Fehérvár választása tehát érthető, ugyanakkor nyilván nem teszi boldoggá az egerszegieket, akiknek egy héttel a bajnoki rajt előtt kell pótolnia a szerződését felbontó eddig sportigazgatót.

A ZALAEGERSZEG MÁR LÉPETT Elsőként a Zalaegerszeg honlapja tett bejelentést az ügyben, közzétette, hogy Sallói István nem marad a klubnál, a Mol Fehérvár még nem erősítette meg az érkezés tényét. Végh Gábor, a ZTE elnöke ezt nyilatkozta:

– Köszönjük az elmúlt három év munkáját! Sajnálom, hogy a jövőben már nem dolgozik velünk, de a Zete nem lehet B opció! Bízom benne, hogy megtalálja számításait és örömmel emlékszik vissza a közösen elért sikerekre. Mivel szóbeli megállapodásunk volt a folytatásról, ezért váratlanul ért a helyzet engem is, de rögtön elkezdtünk dolgozni azon, hogy megfelelően pótoljuk őt. Az élet nem állhat meg, töretlenül dolgozunk a szakmai stábbal az erősítéseken. Hamarosan további igazolásokat jelentünk be!

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.