A KHL-be vágyik a legmagasabban jegyzett magyar jégkorongozó

A jégkorongozó Sebők Balázs hat idény után távozik a KalPa együttesétől, s idővel továbblépne Finnországból. A KHL a célja.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 05. 03. 17:42
null
Sebők Balázsék ott akar lenni az olimpiai selejtezőn Rigában Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sebők Balázs sikeres idényre tekinthet vissza, 56 találkozón 33 pontot (10 gól, 23 gólpassz) szerzett, hat év után mégis elhagyja csapatát, a KalPát, de – legalábbis egyelőre – marad a finn élvonalban. A 26 esztendős csatár az M1 aktuális csatornának elmondta, az új klubja várhatóan a héten jelenti be az érkezését, addig ő erről nem nyilatkozhat.

Kiemelte, nehéz szezonon vannak túl, elsősorban mentálisan és lelkileg volt nehéz úgy lejátszani közel hatvan mérkőzést, hogy nem voltak nézők, és bármikor elmaradhatott egy-egy találkozó.

Sebők elmondta, közel egy hete Magyarországon pihen, szeretne minél több időt tölteni a családjával, ám várhatóan május végén vissza kell utaznia új csapatához, hogy ott megismerkedjen a körülményekkel. A hat, KalPánál töltött évről elmondta, ő lett a klub történetének legtöbb mérkőzést játszó légiósa (288), de most extra motivációra vágyott, és olyan helyre kerül, ahol szeretné megtenni a következő lépcsőfokot a karrierjében, hogy „egy év múlva lehessen beszélni egy esetleges KHL-es szerződésről”.

Klubkötelezettsége miatt Sebők Balázs régen nem játszott a magyar válogatottban, bő esztendeje nem lehetett ott Nottinghamben sem, ahol a magyar továbbjutott az olimpiai selejtező tornáról. A következő állomáson, augusztusban Rigában, amikor már a pekingi olimpiára kijutás a tét, ő is szeretne ott lenni, s ennek megfelelően addigra már jó formába akar lendülni.

Hetényi hosszabbított

A Magyar Kupa-győztes DEAC jégkorongcsapata további két évvel meghosszabbította a válogatott Hetényi Zoltán szerződését. Hetényi 2018-ban igazolt a debreceniekhez, és az elmúlt három idényében a magyar bajnokság legjobb kapusának választották. A kapus elmondta, noha vége az idénynek, nem pihenhet, mert készül a vizsgaidőszakra és a négyhetes nyári gyakorlatra az egyetemen. Utóbbit napi nyolc órában a Debreceni Állat- és Növénykertben tölti majd.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.