Simeone pórul járt, Suárez üzent a Barcelonának

Az Atlético Madrid nyerte a spanyol élvonalbali labdarúgó-bajnokság 2020/21-es kiírását. Az ünneplés pillanataiban Diego Simeone kisebb balesetet szenvedett, Luis Suárez pedig érzelmesen nyilatkozott.

Magyar Nemzet
2021. 05. 22. 22:01
Simeone és csapata
Valladolid, 2021. mjus 22. Az Atltico Madrid jtkosai nnepelnek, miutn 2-1-re gyztek a Valladolid ellen s megnyertk a spanyol els osztly labdarg-bajnoksgot a valladolidi Jos Zorrilla Stadionban 2021. mjus 22-n. MTI/EPA/EFE/Ballesteros Fotó: Ballesteros Forrás: MTI/EPA/EFE/Ballesteros
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hátrányból fordítva 2-1-re nyert a Valladolid otthonában, így megőrizte kétpontos előnyét és bajnok lett az Atlético Madrid. A klub hét év után ülhetett fel ismét a La Liga trónjára, a játékosok pedig vad ünneplésbe kezdtek. A sikeredző, Diego Simeone előbb a magaslati levegővel ismerkedhetett, majd le is ejtették labdarúgói.

Simeone nevetve vette tudomásul a balesetet, a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón pedig cáfolta azokat a felvetéseket is, hogy elhagyná az Atléticót. Az argentin tréner honfitársa, a legendás Helenio Herrera után a második Atlético-edző lett, aki két bajnoki trófeát is nyert a csapattal, érkezése óta pedig valamennyi teljes idényében dobogóra vezette a Matracosokat.

Luis Suáreznek viszont ez volt az első sikere Atlético-játékosként, az első idényében. Az uruguayi támadó a Barcelonával négyszer nyert aranyérmet a La Ligában, a mostani sikert követően viszont odaszúrt egyet a katalánoknak, akik talán túlságosan is könnyen lemondtak róla tavaly nyáron.

– A Barcelona nem becsült meg eléggé, többen le is néztek, az Atlético Madrid azonban kinyitotta a kapuit, és bizalmat szavazott nekem. Ezért mindig is hálás leszek a klubnak. Nagyszerű évünk volt, és igaz, akadtak nehéz pillanatok, de mi nyújtottuk a legkiegyensúlyozottabb teljesítményt. A családommal nagyon nehéz időszakot éltünk át, de hálás vagyok nekik, hogy végig mellettem álltak – fogalmazott Suárez, aki huszonegy góllal lett a bajnokcsapat házi gólkirálya. Mindeközben az uruguayi távozását szorgalmazó Ronald Koeman napjai meg vannak számlálva Barcelonában.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.