Keresés
Magyar Nemzet
2021. április 23., péntek, Béla napja
HÍR TV – HÁTTÉRKÉPA DK fővezére hiszterizál.
Sport
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://magyarnemzet.hu/sport/szerepek-9628451-9628451/

Szerepek

Mondhatnánk, a történet bájos. Egyes források szerint a mérkőzés szünetében, mások szerint a lefújást követően zajlott le a jelenet, amelynek a felvételét aztán szárnyra kapta a világsajtó, és bejárt több kontinenst, hogy ki-ki vérmérsékletének megfelelően szórakozzon vagy felháborodjon rajta. A Dortmund Bajnokok Ligája-negyeddöntőt játszott kedden este Manchesterben a City ellen, és a németeknél természetesen pályára lépett napjaink és alighanem a közeljövő egyik legnagyobb sztárja, Erling Braut Håland. Tényleg nagy csillaga ő a futballnak, gólszerzési statisztikái lenyűgözőek, a személyisége is táplálja a népszerűségét, nem csoda, hogy sokan szeretnének a közelébe kerülni akár csak egy pillantás erejéig.

Egyeseknek ez a közelség hivatali kötelességük, amivel persze nem illik visszaélni. Most ugyanis az történt, hogy amikor a csapatok a pályáról az öltözőbe vonultak, az odavezető alagútban a mérkőzés egyik játékvezető-asszisztense váratlanul a norvég csatár orra elé dugott egy papírt, és autogramot kért tőle.

Megkapta, de amit várhatóan az UEFA illetékeseitől kap majd, az aligha teszi annyira boldoggá, mint Håland aláírása. A fiatal román játékvezető tette nem írott, hanem íratlan kódexet sértett meg, ami olykor kényesebb, mint az írásban lefektetett. Ennek az a lényege, hogy a profi futballban – és nyilván a többi sportágban is – magától értetődik, hogy senki sem lépi túl a saját szerepkörét. Az edző nem szól bele a szertáros munkájába, aki nem véleményezi az összeállítást és a taktikát, a játékvezető a társaival a nevének megfelelően játékot vezet, a futballista futballozik, az újságíró cikkeket ír, a szurkolók pedig rajonganak, lelkesednek, és természetesen szurkolnak.

A tragikusan fiatalon elhunyt válogatott kapus, Fülöp Márton Sunderlandben együtt játszott Dwight Yorke-kal, a Manchester United korábbi sztárjával, és több ismerőse megkérte, küldjön nekik autogramot tőle. Nem tette meg, mert kinézték volna az öltözőből azzal, hogy döntse el, ő ott profi labdarúgó vagy szurkoló akar-e lenni. A sors e sorok íróját is összehozta már rengeteg hírességgel, és ha bármikor megtette volna mondjuk egy BL-meccs előtt vagy után azt, amit a román játékvezető, az UEFA rendezvényeit legfeljebb kívülről szemlélhetné, be nem engednék sehova sem.

Eget rengető tanulsággal nem szolgál az eset, ha csak annyival nem, hogy az életben mindig az működik jól, amiben mindenki magas szinten végzi a munkáját. Nem másét, a sajátját.

Csak egy kattintásra van attól, hogy ne maradjon le a Magyar Nemzet mérvadó híreiről!

IDE kattintva feliratkozhat hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (Ez a szolgáltatás ingyenes!)

Társadalombiztosítás

A Demokratikus Koalícióval jönne a fizetős egészségügy
Gyurcsányék programja szerint annak jár majd magasabb minőségű ellátás az állami rendszerben, aki több járulékot fog fizetni.

Turisztikai szezon

Mennyibe kerül majd egy gombóc fagyi a Balatonnál?
A vírusvédelmi intézkedések, az alapanyagok árának emelkedése és a foglalkoztatás kibontakozó lehetőségeinek fényé­ben kismértékben ugyan várható, viszont nem lesz olyan elrettentő erejű áremelés a Balatonnál.

Kiemelt

Lionel Messi és Cristiano Ronaldo újra fej fej mellett
A Barcelona argentin támadója csütörtök esti duplájával érte utol portugál riválisát.

Poszt-trauma

Fudan Egyetem – barát vagy ellenség?
Nem kell egyetem felállítása ahhoz, hogy valakik titkosszolgálati tevékenységet folytassanak hazánkban.

Poszt-trauma

Szegény, szegény feketék…
Megint tálalva van egy beszámoló a „rendőri túlkapásról” meg a „rendszerszintű rasszizmusról”.

Poszt-trauma

Hatalmas pofont kapott a baloldali ellenzék
Legyünk résen!

Aktuális

Április elején már kikeltek a nyári ludak fiókái
Március elején kezdenek költésbe és április első felében megjelennek a tavak körül a fiókás családok.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …

Ne maradjon le, legyen mindig naprakész, iratkozzon fel a Magyar Nemzet hírlevelére!