Szergej Rebrov már a Juventus elleni BL-meccsre készül

A Ferencváros szombaton este 1-0-ra legyőzte a Bp. Honvédot az NB I 11. fordulójában. A találkozót követő sajtótájékoztatón Szergej Rebrov, a Fradi vezetőedzője beszélt csapata visszafogott játékáról, a hiányzókról és a keddi, Juventus elleni BL-meccsről is.

Magyar Nemzet
Forrás: fradi.hu2020. 11. 22. 10:40
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szergej Rebrov inkább megkönnyebbülten, mint elégedetten nyilatkozott, miután csapata, a Ferencváros 1-0-ra legyőzte idegenben a Bp. Honvédot a bajnokság 11. fordulójában. A Fradi ezzel továbbra is őrzi hazai veretlenségét és az első helyét a tabellán. Hátra azonban nem dőlhet, hiszen máris komoly feladat vár rá: kedden este Torinóban a Juventus ellen kell pályára lépnie a Bajnokok Ligája csoportkörében. Az ukrán szakember a klub honlapjának elmondta, még a regeneráció megoldása sem problémamentes ezekben a napokban.

 

 

– Nem tudom, hogy eddig hányszor sikerült ilyen szoros mérkőzést játszani a Honvéddal, ám azt tudom, hogy mindig nehéz mérkőzést játszunk ellene – kezdte Szergej Rebrov a szombat esti mérkőzéssel. – A játékosaim nagyon komolyan vették a feladatukat, tudták, mennyire fontos ez a mérkőzés, ennek nagyon örülök. Alapvetően három középső védős struktúrával készültünk, ezért váltanunk kellett. A helyzeteink megvoltak, jobb lett volna, ha eredményesebben tudunk játszani. A szokottnál visszafogottabb játékunk oka az ellenfél presszingje volt. Emellett tíz labdarúgónk játszott a válogatottakban, volt, aki csak pénteken ért haza. Örülök a három pontnak és annak is, hogy nem sérült meg senki, hiszen nehéz sorozat jön, még nyolc tétmérkőzés vár ránk.

A sajtótájékoztatón Szergej Rebrovot megkérdezték arról is, hogy miért hiányoztak válogatott labdarúgók a mérkőzésről, Sigér Dávid ugyanis a kispadon ült, pedig még a keretbe sem került be.

– Ha jól tudom, Botka kontaktszemély volt, emiatt kellett elkülöníteni őt, Sigér Dávid pedig nagyon keményen dolgozott a válogatott meccseken, ezt láttam rajta az edzéseken is, ezért pihentettem. A válogatott mérkőzések kapcsán tíz labdarúgónk kiesett, a legfontosabb, hogy a regeneráció meglegyen az ő esetükben.

Természetesen szóba került a Ferencváros legközelebbi feladata: a csapat kedden, a Juventus vendégeként lép pályára a Bajnokok Ligája csoportkörének a 4. fordulójában.

– A legfontosabb most a regeneráció. Sajnos a Covid-helyzet miatt ez sem a legkönnyebb, bizonyos részét ennek a munkának otthon kell elvégezniük a játékosoknak, ám úgy gondolom, a labdarúgóink nagyon profik, és ez menni fog nekik. Hasonló mérkőzésre számítok, mint az itthoni volt. Alapvetően a saját hibáinkból kaptuk a gólokat, ám ezeket azóta kielemeztük. Mostantól százszázalékosan a Juventusra készülünk, kemény meccset várok.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.