Szoboszlai Messi, Rooney, Götze és Mbappé nyomában

Szoboszlai Dominik, a Red Bull Salzburg magyar válogatott középpályása is jelölt a Golden Boy-díjra, amelyet minden évben a legjobb 21 éven aluli, Európában játszó labdarúgó kap.

Magyar Nemzet
2020. 06. 15. 20:59
null
Nem veszi le a Red Bull mezét
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szoboszlai a mögöttünk hagyott hétvégén ismét nagyszerűen játszott, a jelölése a Golden Boy-díjra is azt mutatja, hogy a csillaga egyre magasabban ragyog.

Szoboszlai elit társaságba kerül
Fotó: AFP

Az olasz Tuttosport által 2003-ban alapított elismerésről negyven rangos futballszakíró dönt, mindegyikük öt játékosra adhatja le szavazatát, a futballisták 10, 7, 5, 3 és 1 pontot kapnak.

Szoboszlai ismét egy csapatban Haalanddal

A Tuttosport a honlapján tette közzé a száz legjobb fiatal labdarúgó névsorát – rájuk a szurkolók is voksolhatnak –, a listán a 19 éves Szoboszlai mellett olyan játékosok találhatóak, mint korábbi csapattársa, az azóta a Borussia Dortmundot erősítő a szintén dortmundi Jadon Sancho, a Bayern Münchent erősítő Alphonso Davies vagy az FC Barcelona szélsője, Anssumane Fati. A listáról minden hónapban húsz név kerül le, a legjobb húsz mezőnye így októberre alakul ki.

A Golden Boy-díjat korábban olyan futballisták nyerték el, mint (2003), Wayne Rooney (2004), Mario Götze (2011) vagy (2017).

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.