Tuchel három hónap alatt Európa elitjébe vezette a Chelsea-t

Tegnap este 1-0-ra kikapott a Portótól a Chelsea a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében, mégis továbbjutott a legjobb négy közé. Oda, ahol már hét éve nem járt a londoni klub. Aztán érkezett Thomas Tuchel, és minden megváltozott, állítja Mason Mount.

Magyar Nemzet
2021. 04. 14. 12:08
Liverpool FC vs Chelsea FC
epa09052331 ChelseaA•s head coach Thomas Tuchel reacts during the English Premier League soccer match between Liverpool FC and Chelsea FC in Liverpool, Britain, 04 March 2021. EPA/Laurence Griffiths / POOL EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. Fotó: Laurence Griffiths / POOL
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Még három hónapja sincs, hogy Thomas Tuchelt nevezték ki a Chelsea vezetőedzőjének, de máris olyan sikert ért el, amire hét éve nem volt példa a londoni klubnál: 2014 óta először jutott be a BL legjobb négy csapata közé az együttes. A Chelsea tehetsége, Mason Mount ki is emelte a Porto elleni továbbjutás után Tuchel szerepét, s a dicséretet nyugodtan magára veheti kicsit Lőw Zsolt is, aki a német jobbkeze az edzői stábban.

– Tuchel kinevezése nagy hatással volt a játékunkra – árulta el a 22 éves angol középpályás. – Nem könnyű az idény közepén odamenni egy klubhoz, de ő az első perctől tisztán elmagyarázta, mit akar tőlünk viszontlátni. Keményen dolgozunk az edzéseken, hogy helyt tudjunk állni a legmagasabb szinten is, és szeretnénk így folytatni. Mindegy, hogy a Liverpool vagy a Real Madrid lesz az ellenfelünk az elődöntőben, készen állunk a feladatra.

Ma este dől el, hogy a Real Madrid hazai pályán aratott 3-1-es győzelmére tud-e válaszolni otthon a Liverpool, és melyik csapat nézhet szembe a Chelsea-vel. Tuchel még nem ezzel van elfoglalva.

– Őszintén? Nagyon-nagyon nehéz küzdelem volt – reagált a német edző a Porto elleni tegnap esti meccsre. – Valószínűleg nem ez volt a legélvezetesebb találkozó a nézőknek, de a maga nemében lüktető volt. Tudtuk, mit kell tennünk, és megszereztük a továbbjutást. Most egy góllal kikaptunk, de összességében megérdemeltük, hogy ott legyünk az elődöntőben.

A Porto hajrában szerzett gólja és ezzel a második meccs megnyerése csak szépségtapasz volt a portugál klubnak, de a látványos találat szerzője, Mehdi Taremi szerint nagy lehetőség volt nekik a BL-szereplés. – Sajnos a gólom kevés volt a sikerhez, ilyen a futball – jegyezte meg az iráni játékos. – Nagy lehetőség volt ilyen szinten játszani, bizonyítani a Bajnokok Ligájában.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.