Tour de France-győztes is rajthoz állhat a magyar Touron

Van rá esély, hogy egy igazi világklasszis kerékpáros, az olasz Vincenzo Nibali is rajthoz áll a 41. Tour de Hongrie kerékpáros-körversenyen, amelyre augusztus 29. és szeptember 2. között kerül sor Magyarországon.

Forrás: TOURDEHONGRIE.HU2020. 06. 26. 19:54
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A világbajnok dán Mads Pedersen és a négyszeres Grand Tour-győztes olasz Vincenzo Nibali csapata, a Trek-Segafredo is indul a Tour de Hongrie országúti kerékpáros-körversenyen – jelentették be pénteken a szervezők. Az amerikai istálló, amely a kerékpársport elit kategóriájába tartozik, vagyis World Tour-besorolású, az eredeti, májusi időpontban is rajthoz állt volna nálunk. Pedersen várhatóan az ugyancsak augusztus 29-én kezdődő Tour de France-on szerepel majd, Nibali fő versenye azonban a Giro d’Italia lesz, így – mint a Tour de Hongrie honlapján kiemelték – remekül szolgálhatná felkészülését a magyar körverseny. A 35 éves Vincenzo Nibali kétszer nyert Giro d’Italiát (2013, 2016), egyszer Tour de France-ot (2014) és egyszer Vuelta a Espanát (2010) is.

Vincenzo Nibali itt még az Astana színeiben száguld a 2014-es Tour de France-on, amit végül meg is nyert

Az amerikai TREK-Segafredo elődjét, a Leopard TREK nevű csapatot a luxemburgiak 2010-es Tour de France-győztese, a luxemburgi Andy Schleck és fivére, Frank Schleck alapította 2011-ben, a csapat három évig luxemburgi, majd 2014 óta amerikai színeket képvisel. A csapat mezét az évek során olyan nagyágyúk viselték, mint a kétszeres olimpiai bajnok, négyszeres világbajnok svájci Fabian Cancellara és a Párizs–Roubaix-győztes ausztrál Stuart O’Grady, a kétszeres Tour de France-ezüstérmes német Andreas Klöden, de 2017-ben a TREK-Segafredo színeiben fejezte be pályafutását a kerékpársport egyik legeredményesebb versenyzője, a hétszeres Grand Tour-győztes spanyol Alberto Contador is.

A Tour de Hongrie szervezői korábban már öt csapat érkezését jelentették be hivatalosan, eszerint az új időpontra tervezett magyar viadalon indul a holland Jumbo-Visma (World Tour), az olasz Androni Giocattoli-Sidermec (Pro Team), a spanyol Kometa-Xstra (Continental Team), a szlovén Adria-Mobil (Continental Team) és a csíkszeredai Team Novák (Continental Team) is.

A nemzetközi szövetség (UCI) versenynaptárában szereplő, 2.1-es kategóriájú 41. Tour de Hongrie-n a tervek szerint 20 csapat 120 versenyzője áll majd rajthoz.

A 41. Tour de Hongrie programja:

1. szakasz, augusztus 29., szombat: Esztergom–Esztergom, 118 km

2. szakasz, augusztus 30., vasárnap: Debrecen–Hajdúszoboszló, 158 km

3. szakasz, augusztus 31., hétfő: Karcag–Nyíregyháza, 182 km

4. szakasz, szeptember 1., kedd: Sárospatak–Kazincbarcika, 171 km

5. szakasz, szeptember 2., szerda: Miskolc–Gyöngyös–Kékestető, 188 km

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.