Továbbjutott a címvédő Liverpool és a Napoli

A címvédő Liverpool a Salzburg 2-0-s legyőzésével első helyen jutott tovább az E csoportból a labdarúgó BL-ben. Az angolok mellett a Napoli jutott tovább a nyolcaddöntőbe a négyesből.

Forrás: MTI2019. 12. 10. 21:04
Champions League - Group E - FC Salzburg v Liverpool
Szalah öt hatalmas ziccert elpuskázott, de a legnehezebbet berúgta Fotó: Reuters/John Sibley
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A címvédő Liverpool csapata, a Salzburg 2-0-s legyőzésével első helyen jutott tovább kedden az E csoportból a labdarúgó Bajnokok Ligájában, melynek nyolcaddöntőjébe az angolok mellett a Napoli került be a négyesből.

Salzburgban a nagy iramú és rendkívül szórakoztató találkozón majdnem hatvan percen keresztül sorozatban adódtak a helyzetek mindkét kapu előtt. A második félidő első részében azonban a Liverpool másfél perc alatt eldöntötte a mérkőzést: előbb Naby Keïta fejjel vette be a hazaiak kapuját, amelybe Mohamed Szalah egy kiugratás után éles szögből talált be. A Salzburgból kétgólos hátrány után elfogyott az erő, a folytatásban végig a Liverpool irányított.

Az Európa-ligába átkerülő osztrák együttesben a magyar válogatott Szoboszlai kezdőként kapott lehetőséget, és a 90. percben cserélték le. A középpályás – társaihoz hasonlóan – az 57. percig nagy területen, gyorsan futballozott, utána azonban már ő sem tudott sokat hozzátenni a játékhoz.

Nápolyban a Genk fiatal kapusa, Maarten Vandevoordt a harmadik percben óriásit hibázott, Arkadiusz Milik pedig vezetéshez juttatta övéit. A lengyel labdarúgó a szünetig még két gólt szerzett – az egyiket büntetőből -, így az első félidőben eldőlt a mérkőzés. A végeredményt a második játékrész közepén Dries Mertens állította be büntetőből.

Vandevoordt a mérkőzés kimenetelét döntően befolyásoló hibája ellenére azzal vigasztalódhat, hogy 17 évesen és 287 naposan már ő a BL-történet legfiatalabb kapusa. A belga játékos Mile Svilar (Benfica) rekordját döntötte meg, aki 2017. októberében 18 évesen és 52 naposan védhetett a Manchester United ellen.

Eredmények, csoportkör, 6. (utolsó) forduló:

E csoport:

SSC Napoli (olasz)-Genk (belga) 4-0 (3-0)

gólszerzők: Milik (3., 26., 38. – a harmadikat 11-esből), Mertens (74. – büntetőből)

Salzburg (osztrák)-Liverpool FC (angol) 0-2 (0-0)

gólszerzők: Keïta (57.), Szalah (58.)

A csoport végeredménye: 1. Liverpool FC 13 pont, 2. Napoli 12, 3. Salzburg 7, 4. Genk 1

Később:

F csoport:

Borussia Dortmund (német)-Slavia Praha (cseh) 21.00

Internazionale (olasz)-FC Barcelona (spanyol) 21.00

G csoport:

Olympique Lyon (francia)-RB Leipzig (német) 21.00

Benfica (portugál)-Zenit (orosz) 21.00

H csoport:

Chelsea (angol)-Lille (francia) 21.00

Ajax Amsterdam (holland)-Valencia (spanyol) 21.00

A csoportok első két helyezettje a nyolcaddöntőbe, a harmadikja pedig az Európa-liga legjobb 32 együttese közé jutott.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.