Túl keményen megy a légkondi a kézilabdacsarnokban

Izgultak, még nem szoktak hozzá a kézilabdacsarnokban beállított hőmérséklethez. A női kézilabda-válogatott tagjai büszkék az olimpiai ezüstérmes franciák elleni helytállásra, és várják a sikeresebb folytatást.

Magyar Nemzet
2021. 07. 25. 18:50
null
Fotó: Mirkó István Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Mindegyikünk csalódott egy kicsit, mégpedig azért, mert jó kis csapatot kaphattunk volna el. Büszkék lehetünk magunkra! – mondta Lukács Viktória, a Győri Audi ETO szélsője a franciák elleni 30-29-re elveszített mérkőzés után. Lukács hozzátette, hogy „jó lesz ez holnap”, azaz van mire építeni a folytatásban. Az M4 Sport riportere megkérdezte a szélsőt a kézilabdacsarnok hőmérséklétéről. – Hideg van a csarnokban, 18 és 23 fok között lehet a hőmérséklet, ehhez még hozzá kell szoknunk – jött a győri játékos válasza.

Lukács Viktória az első félidőben villogott
Fotó: Mirkó István

jól kezdett, a Szöllősi-Zácsik Szandra helyére a meccs elején beállt balátlövő fontos gólokkal jelentkezett. – A reggeli edzésen még nem éreztem, hogy elkapott volna a meccshangulat, de ahogy közeledett a mérkőzés, úgy kezdtem el én is egyre jobban izgulni. Büszkék vagyunk magunkra, a francia válogatott kemény csapat, és mi közel voltunk hozzájuk, többször is sikerült egyenlítenünk. Keményen dolgoztunk az elmúlt időben, és ez kezd látszani a játékunkon. Mivel futottunk az eredmény után, ez rengeteget kivett belőlünk, és ezért hoztunk rossz döntéseket. A következő mérkőzésünkön a brazilok ellen próbáljuk csökkenteni a hibák számát, és akkor jobban is fogunk játszani – mondta a junior világbajnok átlövő.

Szöllősi-Zácsik Szandra nagyon akart, néha talán túlságosan is
Fotó: Mirkó István

Vámos Petra üde színfolt volt a találkozón. A Debrecen fiatal irányítója bátran, hatalmas vállalkozó kedvvel játszott. A büszkeségét ő sem leplezte, és Háfrához hasonlóan ő is abban bízik, hogy a franciák elleni lendület szép eredményhez vezethet Tokióban. – Vegyes érzések vannak bennem. Többször is fel tudtunk állni három-négy gólos hátrányból, jó meccset tudtunk játszani a francia válogatottal. A világ egyik legjobb csapatával vettük fel a versenyt. Ezzel a lendülettel szép eredményt tudunk elérni Tokióban – nyilatkozta Vámos.

Vámos bátran játszott
Fotó: Mirkó István

A magyar női kézilabda-válogatott magyar idő szerint kedden hajnali négy órakor Brazília ellen folytatja a szereplését a tokiói olimpián.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.