Véget ért az angliai kaland – Balogh távozik a Hull Citytől

Az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő Hull City bejelentette, hogy közös megegyezéssel felbontotta a 24 éves magyar csatár, a debreceni nevelésű, Balogh Norbert szerződését.

Forrás: Magyar Nemzet2020. 05. 29. 17:14
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Balogh tavaly szeptemberben igazolt a másodosztályú angol klubhoz, ahol nagy reményekkel várták. A Hull City menedzsere, Grant McCann csapatai erősségei közé sorolta, de a magyar labdarúgót előbb sérülés vetette vissza, majd mentális problémák miatt nem tudott kiteljesedni.

Csütörtökön olasz lapok megszellőztették, hogy a korábban a Palermóban futballozó csatár annak reményében szeretné felbontani a szerződését a Hull Cityvel, hogy szabadon tárgyaljon leendő csapatával. Ma teljesült a hajduböszörményi támadó kívánsága; egyelőre azt lehet tudni, hogy két klub van képben, a két egyesület már hetek óta figyelte a szerződése körüli fejleményeket, de Balogh Norbertnek az illetékes futballvezetői jóváhagyására még várnia kellett – most viszont ez az akadály elhárult.

Balogh Norbert pályája nagy reményekkel indult: 2016-ban 2,2 millió euróért szerződtette az akkor az olasz első osztályban szereplő Palermo, a szicíliai klub elnöke, Maurizio Zamparini az új Cavaninak nevezte, de a nyurga csatár nem tudta megváltani a világot. A ciprusi Apoel Nicosia is többet várt tőle, és a Hull Cityben sem tudott gyökeret ereszteni.

Időről időre felvetődik, hogy a karrierjének jót tenne a hazatérés, pletyka szinten lehetett olvasni a Mol Fehérvár érdeklődéséről, de végül nem valósult meg a transzfer. Balogh 2016 óta két tétmérkőzésen szerzett gólt a mértékadó Transfermarkt portál statisztikája szerint, a magyar válogatottban eddig két alkalommal szerepelt, 2017-ben az Oroszország elleni találkozón cserélte be az akkori szövetségi kapitány, Bernd Storck.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.