Wilder–Fury a nehézsúly koronájáért

Vasárnap hajnalban másodszor is összecsapnak a WBC világbajnoki övéért, illetve a lineáris vb-címért. A helyszín Las Vegas, az MGM Grand nagyterme, a díjalap 80 millió dollár, amit elfeleznek.

Ch. Gáll András
2020. 02. 22. 8:23
Deontay Wilder & Tyson Fury Press Conference
Már a sajtóértekezleten sem szerették egymást Fotó: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amilyen unalmas volt a profiboksz nehézsúlyú kategóriája a Klicsko fivérek évtizedes uralma alatt, annyira megpezsdült a királykategória, amióta előbb Tyson Fury, majd Anthony Joshua legyőzte és visszavonultatta az ukrán óriást. Jelenleg a világbajnoki övek többségét Joshua őrzi, a veretlenségét viszont már nem, mert Andy Ruiz Jr. tavaly június elsején a New York-i Madison Square Gardenben kiütötte az angol olimpiai bajnokot. (Aki azóta revansot vett vereségéért.)

Akad viszont két veretlen gladiátor az amerikai Deontay Wilder és az angol–ír Tyson Fury személyében. Pedig ők már egyszer megmérkőztek egymással, de akkor – tizenöt hónapja – döntetlent hoztak ki a bírók, jóllehet Fury, a Gypsy King kétszer is megismerkedett a padlóval; igaz, a második után, a tizenkettedik menetben olyan látványosan feltámadt, hogy csak a gong mentette meg a Bronze Bombert a KO-tól.

Már a sajtóértekezleten sem szerették egymást
Fotó: Reuters

Vasárnap hajnalban másodszor is összecsapnak a WBC világbajnoki övéért, illetve a lineáris vb-címért. A helyszín Las Vegas, az MGM Grand nagyterme, a díjalap 80 millió dollár, amit elfeleznek. Mindkét harcos szuper formában érzi magát.

A fogadóirodáknál Wilder a favorit, de csak egy kicsit. Fury esélyeit rontja, hogy a legutóbbi, Otto Wallin elleni címmeccsén felrepedt a szemhéja, amit 47 öltéssel varrtak össze, és kérdés, mennyire gyógyult be a seb.

A vasárnap hajnali meccs (amelyet itthon a Sport 1 közvetít, a program 3 órakor kezdődik, de Furyék csak az utolsó párban lépnek a ringbe) eredményétől függetlenül már lekötötték a harmadik Wilder–Fury-összecsapást is, és csak az után jöhet a majdani győztes csatája a súlycsoportot uraló triumvirátus harmadik tagjával, a legtöbb vb-övet birtokló Anthony Joshuával. A történetnek van magyar vonatkozása is.

Fury a 2006-os agadiri junior-vb-n és egy évvel később az Európai Unió juniorbajnokságán is találkozott Bernáth Istvánnal, és mindkétszer megverte, majd első profi meccsén, 2008-ban bizonyos Gyöngyösi Béla volt az ellenfele, akit az első menetben kiütött.

Vasárnap hajnalban is erre készül, de hogy sikerül is a gyors KO, arra azért ne vegyünk mérget. Fury ugyanis más kávéház, mint Gyöngyösi…

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.