Willi Orbán végre visszatért

Hosszú sérülés után visszatért és csereként bő fél órát játszott a magyar válogatott középső védője.

2020. 05. 25. 7:48
firo, football: 24.05.2020 1..Bundesliga, season 19/20 2019/2020 FSV FSV FSV Mainz 05 - RB Leipzig
firo, football: 24.05.2020 1..Bundesliga, season 19/20 2019/2020 Fotó: Patrick Screiber

Hosszú sérülés után visszatért és csereként bő fél órát játszott a magyar válogatott középső védője.

Nem hibáztak az esélyesek a Bundesliga 27. fordulójában, nem mintha hatalmas erőbedobásra késztették volna őket az ellenfeleik. A lista élére a német bajnokságot négy ponttal vezető Ba­yern München kívánkozik, amely eddig a naptári évben a maximálisan megszerezhető 39 pontból 37-et begyűjtött. Hansi Flick kompániája 5-2-re ütötte ki a Frankfurtot. A meccsen nem csak a góllövőlistát vezető volt elemében, hanem is, aki a gólja mellett kiosztotta a szezonbeli tizenhetedik gólpasszát. A Bayern 80 gólnál tart ebben a bajnokságban. 27 forduló alatt soha egyetlen német csapat sem szerzett még ennyit. Győzött a bajorok első számú üldözője, a Borussia Dortmund is: a sárga-feketék idegenben nyertek 2-0-ra a Wolfsburg ellen. A norvég csodagyerek, helyett ezúttal a portugál Raphaël Guerreiro és a Real Madridtól kikölcsönzött marokkói Achraf Hakimi volt eredményes. Kedden fél hétkor következik a Dortmund–Bayern csúcsrangadó a Signal Iduna Parkban.

A forduló magyar érdekeltségű mérkőzésén 5-0-s mészárlást rendezett a Leipzig Mainzban. A Lipcse kapusa, kapott gól és hiba nélkül védett. Hosszú sérülés után visszatért és csereként bő fél órát játszott a magyar válogatott középső védője, A hazaiaknál Szalai Ádámot nem nevezte az edzője.

A liga negyedik magyar játékosa, 81 percet játszott a Frei­burgban a Werder Bremen ellen, a válogatott szélső nem ünnepelhetett, mivel otthon kapott ki a csapata 1–0-ra.

A 27. forduló érdekesebb eredményei: Borussia Mönchengladbach–Ba­yer Leverkusen 1–3, Wolfsburg–Borussia Dortmund 0–2, Bayern München–Eintracht Frankfurt 5–2, Mainz–­RB Lipzig 0–5. Az élcsoport: 1. Bayern 61 pont, 2. Dortmund 57, 3. RB Leip­zig 54, 4. Leverkusen 53.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.