Wladár erős felhatalmazást kapott a Magyar Úszószövetségtől

Csaknem egyhangúlag választották meg újra a Magyar Úszószövetség (MÚSZ) elnökének Wladár Sándort, aki ezzel 2025-ig szóló bizalmat kapott a Duna Arénában rendezett tisztújító közgyűlésen vasárnap.

Magyar Nemzet
2020. 09. 27. 16:14
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tagság 178 igen, egy tartózkodás és egy nem szavazattal erősítette meg munkájában a korábbi olimpiai bajnokot, aki 2017 óta tölti be a MÚSZ elnöki tisztségét.

Wladár korábbi megbízatása 2022-ig szólt, de augusztus végén az elnökség rendkívüli tisztújító közgyűlés megtartásáról határozott, amire az olyan hosszú távú programok miatt volt szükség, mint például a 2024-es budapesti rövid pályás világbajnokság megrendezése.

Sokáig úgy tűnt, hogy Wladár lesz az egyetlen jelölt, de Petrov Iván, a Győri Úszó Sportegyesület vezetőedzője is megpályázta a tisztséget. A jelöltállításról szóló titkos szavazáson Wladárt 134-en, Petrovot 65-en támogatták, és utóbbinak ez nem volt elég ahhoz, hogy felkerüljön a listára. Így az elnökválasztáson már tényleg csak egy jelölt volt, és Wladár 178 igen szavazat birtokában folytathatja a megkezdett munkát.

– Több jelölt közül, titkos szavazással választottak meg, ezért ezt nagyon erős felhatalmazásnak tekintem – fogalmazott Wladár. – Továbbra is egyesület- és sportolópárti leszek.

Az alelnökök is maradtak a helyükön: Becsky András általános, Turi György szakmai alelnöki poszton dolgozhat tovább. Az elnökségben olyan korábbi világklasszis úszók is helyet kaptak, mint Gyurta Dániel, Risztov Éva, Rózsa Norbert és Verrasztó Zoltán.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.