Zidane jobban örül a spanyol címnek, mint a BL-győzelemnek

A Real Madrid fantasztikus hajrával nyerte meg 34. aranyérmét a spanyol labdarúgó-bajnokságban. Zinedine Zidane együttese zsinórban tíz meccsen győzött, miközben a Barcelona bukdácsolt.

2020. 07. 17. 8:47
ZIDANE, Zinedine
Madrid, 2020. július 17. Zinedine Zidane, a Real Madrid vezetõedzõje a bajnoki trófeával a spanyol labdarúgó-bajnokság 37. fordulójában játszott Real Madrid-Villarreal mérkõzés után az Alfredo di Stefano Stadionban 2020. július 16-án. A Real Madrid 2-1-re gyõzött, és a záró forduló elõtt behozhatatlan elõnyre tett szert, megnyerte a bajnokságot. MTI/EPA-EFE/Rodrigo Jiménez Fotó: Rodrigo Jiménez
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 37. forduló előtt már lehetett sejteni, hogy hacsak nem történik valami végzetes, akkor a Barcelona már nem veheti el a bajnoki címet a Realtól.

Zinedine Zidane csapata 2-1-re nyert a Villarreal vendégeként, a Barcelona ugyanennyire kikapott odahaza az Osasunától.

Miközben Barcelonában világvége hangulat van, rendkívül kritikusan nyilatkozott az egész klubról, Madridban örömtüzek gyúlnak.

Zidane aforizmát költött, amikor azt mondta, szenvedés nélkül nincs siker, de a mámor pillanataiban is voltak emlékezetes mondatai.

Zidane a Real 34. bajnoki trófeájával
Fotó: Realmadrid.com

– Nehezen találok szavakat, annyira elragadnak az érzelmeim. A Bajnokok Ligája a Bajnokok Ligája, de engem a La Liga-győzelem boldogabbá tesz. A játékosok mindent beleadtak, övék a dicsőség. Persze, nekem is megvan a szerepem, de a játékosoké az érdem, hiszen ők küzdenek a pályán. Ez karrierem egyik legszebb napja. Bár nem tudunk együtt ünnepelni a szurkolókkal, minden Real-drukkert üdvözlök – mondta Zidane, aki a tizenegyedik trófeáját nyerte a Reallal.

Ha ő maga szerénynek is mutatkozott, a csapatkapitány Sergio Ramos a tévékamerák előtt az egekbe emelte a vezetőedzőt.

– Zidane a kulcs, a hajó kapitánya. Vakon hiszünk benne. Amihez hozzáér, arannyá válik. El kell ismerni az eredményeit – jelentette ki, majd hozzátette, a járvány utáni időszakban megmutatkozott, melyik a legjobb csapat.

Ramos az ötödik bajnoki címét ünnepli a Reallal, már 34 éves, de ahogy mondta, esze ágában sincs sem máshová igazolni, sem visszavonulni.

– Addig maradok, ameddig az elnök akarja – küldött egyértelmű üzenetet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.