Már több mint négymillióan nézték meg ezt a hajrát + videó

Nem akármilyen hajrát vágott ki a 18 éves Ziyah Holman a Michigan Egyetem 4x400 méteres váltójában egy fedett pályás atlétikai verseny befutóembereként. A szédületes futásáról készült videót a közösségi médiában már több mint négymillióan nézték meg.

2021. 01. 20. 18:55
Ziyah Holman
Fotó: D.Marshke Forrás: Facebook/Ziyah Holman
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Michigan Athletics Twitter-oldalán már 2,8 millió felett, a Facebookon 1,4 millió felett jár azoknak a száma, akik megnézték, Ziyah Holman teljesen reménytelen helyzetből hogyan hozta be 4x400 méteres váltóját az első helyre az Ann Arbor városában rendezett meghívásos egyetemi versenyen. Holman előzőleg győzött 600 méteren is, az időeredménye 1:29,27 perc, amivel az idei világranglista ötödik helyére került – mondhatnánk, nem nagy kunszt január közepén. De tavaly egész évben is csak öten voltak gyorsabbak nála ezen a „szokatlan” távon.

Holman nagy futása azonban a Michigan Egyetem 4x400 méteres váltójával volt, befutóemberként 51,79 másodpercet mértek nála – nem rajtgépből indulva parádés idő. A nagy szám azonban az, hogy mekkora hátrányt dolgozott le. Ohio, majd a végén Indiana reprezentánsát is lehagyta, nem csoda, hogy a futása a „Never give up!” mottóval robbantotta fel az internetet, mindenkit arra buzdítva, hogy a reménytelen helyzetben sem szabad feladni.

Íme az inspiráció:

– Csak futottam, futottam, láttam, hogy egyre közelebb kerülök hozzájuk, és az járt a fejemben, hogy miért ne nyerhetnék? – nyilatkozta Ziyah Holman. Középiskolai edzője, Anthony Belber elárulta, ő nem hitte, hogy Holman győzhet. – Amikor átvette a váltóbotot, azt mondtam, hogy ha ez egy középiskolai verseny lenne, akkor megcsinálná, de az egyetemisták között nem fog menni neki. De őket is elkapta.

Bizony, van rá esély, hogy Ziyah Holmant még világversenyeken is láthatjuk majd.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.