Újfajta eljárással gyógyítják az Edda koronavírusos billentyűsét

Gömöry Zsolt tüdőgyulladást kapott, és ő került a legrosszabb állapotba a zenekar tagjai közül.

Forrás: borsonline.hu2020. 09. 25. 14:14
null
Fotó: Illyés Tibor Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Edda billentyűse még kórházi kezelésre szorul, hiszen ő az, aki a koronavírus miatt a legrosszabb állapotba került a zenekar tagjai közül. Gömöry Zsolt kétoldali tüdőgyulladást kapott. A Ripostnak elárulta: egy újfajta kezelési módszert alkalmaznak nála az orvosok.

 

A legendás billentyűs állapota napról napra jobb –akárcsak Pataky Attilának és Kicska Lászlónak –, de nála ez a folyamat jóval tovább tart. Gömöry Zsolt lapunknak örömmel számolt be arról, hogy a napokban egy új kezelési módszert próbáltak ki rajta az orvosok, aminek köszönhetően máris jobban érzi magát – tudta meg a Ripost.

– Hála Istennek lázam már napok óta nincsen, ami hozzájárul ahhoz, hogy sokkal jobb lett a köz­érzetem. Ma végzik el újra a koronavírustesztet, aminek az eredménye döntő lehet, illetve különböző laborvizsgálatok várnak még rám. Ezenfelül egy új, intravénás kezelést is kapok, ami vélhetően hatásos lesz. Magas dózisú antibiotikumról van szó, tíz napon át adják majd. Vár most rám egy tüdőröntgen is, hogy lássák az orvosok, milyen mértékű a javulás – kezdte a Ripost-nak Gömöry, aki még nincs teljesen jól, de egyre kevesebb fájdalmat érez.

– Szép lassan jön vissza az étvágyam is, ami szintén bizakodásra ad okot – jelentette ki az Edda oszlopos tagja, akinek sokat segít Pataky Attila is, akivel gyakran beszélnek telefonon.

– Attilával folyamatosan tartjuk egymásban a lelket. Telefonos kapcsolatban vagyunk és minden tapasztalatunkat megosztjuk egymással. Örülök, hogy ő már sokkal jobban van és haza is mehetett, ez erőt ad nekem, ahogyan a rengeteg szeretet is, ami az interneten keresztül árad felém.

Megható, hogy ennyien aggódnak értem. Az pedig meglep, hogy mennyi híresség keresett meg az utóbbi napokban telefonon. Olyanok is, akikkel igazából csak felületes az ismeretségünk – mesélte Gömöry, aki még nem tudja, mikor hagyhatja el a kórházat, de türelmes, hiszen tisztában van vele, hogy a gyógyulást nem lehet siettetni.

Az Edda Művek augusztus 27-ei raktárkoncertje IDE kattintva érhető el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.