Családi hagyományt folytatva állt a véradás népszerűsítése mellé Bényi Ildikó

Szívén viseli a véradás ügyét Bényi Ildikó – olvasható a Híradó.hu cikkében. Az Önök kérték műsorvezetője évek óta szervezi a közmédia véradó napjait is. A 2015 óta véradó barát munkahelyen szerdán is sok kolléga nyújtotta karját, Bényi Ildikó pedig a Család-barát adásában is felhívta a nézők figyelmét az életmentés ezen formájára.

Forrás: Híradó.hu2022. 10. 20. 16:23
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közmédia 2015 óta véradóbarát munkahely. 2009-től rendszeresen, évente kétszer, tavasszal és ősszel az MTVA külön véradónapot tart Bényi Ildikó szervezésében. 

Az Önök kérték műsorvezetője a szerdai véradónap kapcsán, megköszönve kollégái segítségét, a nézőket is a rendszeres véradásra biztatta. 

Célja, hogy népszerűsítse a segítségnyújtás ezen egyszerű formáját, ami kiemelt fontosságú, hiszen egy véradással akár három ember életét is meg lehet menteni.

Egyfajta tudat alatti indíttatásból kezdtem el foglalkozni a véradással, mert csak később tudtam meg, hogy édesanyám is véradásszervező volt, édesapám pedig elismert, sokszoros véradó

– mondta a Család-barát műsorában Bényi Ildikó, aki 2006 óta a Magyar Vöröskereszt humanitárius jószolgálati követe.

Bényi Ildikó örömét fejezte ki a kiemelkedően sikeres nap kapcsán, több mint száz kolléga érkezett segíteni. Köztük vannak már tízszeres, húsz- és harmincszoros véradók is, akiknek az életében kiemelten fontos a segítségnyújtásnak ez a formája.

 

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.
Borítókép: Bényi Ildikó (középen) kollégái körében (Fotó: Híradó.hu)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.