időjárás 4°C Ignác 2023. február 1.
logo

Családi hagyományt folytatva állt a véradás népszerűsítése mellé Bényi Ildikó

Forrás: Híradó.hu
2022.10.20. 16:23 2022.10.20. 16:34
Családi hagyományt folytatva állt a véradás népszerűsítése mellé Bényi Ildikó

Szívén viseli a véradás ügyét Bényi Ildikó – olvasható a Híradó.hu cikkében. Az Önök kérték műsorvezetője évek óta szervezi a közmédia véradó napjait is. A 2015 óta véradó barát munkahelyen szerdán is sok kolléga nyújtotta karját, Bényi Ildikó pedig a Család-barát adásában is felhívta a nézők figyelmét az életmentés ezen formájára.

A közmédia 2015 óta véradóbarát munkahely. 2009-től rendszeresen, évente kétszer, tavasszal és ősszel az MTVA külön véradónapot tart Bényi Ildikó szervezésében. 

Az Önök kérték műsorvezetője a szerdai véradónap kapcsán, megköszönve kollégái segítségét, a nézőket is a rendszeres véradásra biztatta. 

Célja, hogy népszerűsítse a segítségnyújtás ezen egyszerű formáját, ami kiemelt fontosságú, hiszen egy véradással akár három ember életét is meg lehet menteni.

Egyfajta tudat alatti indíttatásból kezdtem el foglalkozni a véradással, mert csak később tudtam meg, hogy édesanyám is véradásszervező volt, édesapám pedig elismert, sokszoros véradó

– mondta a Család-barát műsorában Bényi Ildikó, aki 2006 óta a Magyar Vöröskereszt humanitárius jószolgálati követe.

Bényi Ildikó örömét fejezte ki a kiemelkedően sikeres nap kapcsán, több mint száz kolléga érkezett segíteni. Köztük vannak már tízszeres, húsz- és harmincszoros véradók is, akiknek az életében kiemelten fontos a segítségnyújtásnak ez a formája.

 

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.
Borítókép: Bényi Ildikó (középen) kollégái körében (Fotó: Híradó.hu)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.