időjárás °C Marcella 2023. január 31.
logo

Marcus Rashford elhunyt barátjának ajánlotta vb-góljait

Magyar Nemzet
Forrás: Borsonline.hu
2022.12.02. 17:25 2022.12.02. 22:22
Marcus Rashford elhunyt barátjának ajánlotta vb-góljait

Sokan nem értették, amikor az angol támadó, Marcus Rashford két gólja után letérdelt, majd csukott szemmel, széttárt karral az ég felé fordult a Wales elleni meccsen. Később kiderült, hogy a Manchester United játékosa elhunyt barátjától búcsúzott el ily módon.

Az angolok csatára, Marcus Rashford feledhetetlen két gólt szerzett a Wales elleni katari vb-n a harmadik, azaz záró csoportmeccsen, melyet Anglia 3-0-ra megnyert. A Manchester United csatára a gólja után különleges mozdulatokkal „ünnepelt” – idézi fel a jeleneteket a Bors online cikke.

Pár napja elvesztettem az egyik barátomat, Garfield Haywardot. Elég hosszú harcot vívott a rákkal. Örülök, hogy gólt szereztem, neki ajánlottam, nagy támogatóm és jó barátom volt. Fontos szereplő volt az életemben

– emlékezett elhunyt barátjára Rashford.

A labdarúgó úgy fogalmazott, az élők sorából távozott barátja volt a legőszintébb támogatója. Mindig erőre kapott, ha éppen nem ment neki a játék, és Hayward hitet csepegtetett belé – írta meg a Mirror című angol lap.

A meccs előtt megfogadtam magamnak, ha gólt lövök, azt Garfield emlékének ajánlom. Ilyen őszinte, nyíltszívű barátom soha többé nem lesz az életemben. Remélem, további találatokat ajánlhatok fel a vb-n a lelke megnyugvására

– tette hozzá Marcus Rashford.

Az angol válogatott vasárnap Szenegál ellen folytatja szereplését a labdarúgó világbajnokság nyolcaddöntőjében.

A Bors cikke Elhunyt barátjának ajánlotta góljait a vb sztárcsatára címmel olvasható.

Itt talál meg mindent, amit a katari vb-ről tudni érdemes: https://magyarnemzet.hu/futball-vb-2022

Borítókép: Marcus Rashford gólöröme az Anglia–Wales (3-0) vb-meccsen Katarban (Forrás: Bors/AFP)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.