Elárverezi Arany Pálmáját az Adèle élete rendezője

Új filmje, a Mektoub, My Love költségeit szeretné előteremteni.

Lakner Dávid
2017. 06. 09. 14:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kénytelen árverésre bocsátani Arany Pálmáját az Adèle élete rendezője, hogy finanszírozni tudja új filmjét. Abdellatif Kechiche a szóvivőjén keresztül juttatott el erről közleményt a Hollywood Reporternek, amelyben beszámolt róla: csak így tudnak folytatódni a Mektoub, My Love munkálatai. A film készítését korábban anyagi okokból függesztették fel.

Az Adèle élete (Blue is the warmest colour) a 2013-as cannes-i filmfesztivál fődíját vitte el, de megkapta ugyanott a Fipresci-díjat is. Oscar-díjra is jelölték a legjobb idegen nyelvű film kategóriájában, de végül Paolo Sorrentino A nagy szépség című munkája halászta el előle az elismerést. Nemcsak az Arany Pálmát, de más, az Adèle életéhez kötődő tárgyakat is elárvereznek. Többek között olyan olajfestmények is kalapács alá kerülnek, amelyek fontos szerepet játszottak az alkotásban.

A leszbikus szerelmi történet az egyik legerotikusabb film, amelynek a cannes-i filmfesztiválon eddig odaítélték valamelyik fődíjat. A főszereplőnőknek, Léa Seydoux-nak és Adèle Exarchopoulosnak akkora sikerük volt, hogy ők is tiszteletbeli Arany Pálma díjakat vehettek át.

Séydoux és Kechiche viszont összekülönböztek, és előbbi kijelentette, többé nem hajlandó dolgozni a rendezővel. A színésznő szerint úgy érezte magát egyes jelenetek forgatása közben, mint egy prostituált. A rendező is visszatámadt, azzal vádolva a színésznőt, hogy „egy arrogáns, elkényeztetett gyerek”, és hogy „van még mit tanulnia”.

A Mektoub, My Love főszerepeiben Lou Luttiau-t, Shain Boumediene-t és Ophelie Baut találjuk. A film egy fiatal forgatókönyvesről szól, aki egy nyári vakáció erejéig hazautazik a Földközi-tengerhez.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.