Közel hárommillióért kelt el R2-D2

Elárverezték Luke Skywalker lézerkardját és Darth Vader maszkját is.

Lakner Dávid
2017. 06. 29. 19:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közel hárommillió, egész pontosan 2,76 millió dollárért kelt el szerdán egy, az eredeti trilógiában használtakból összerakott, 109 cm-es R2-D2 – számolt be róla a Le Figaro az AP hírügynökség jelentése alapján. De a kis droidon túl elárverezett más, a filmsorozathoz kötődő tárgyakat is Los Angelesben a Profiles in History aukciósház. 

Kalapács alá került Luke Skywalker lézerkardja is: egész pontosan az, amit a IV. és az V. epizódban használt. A fegyverért 450 ezer dollárt fizettek. Darth Vader maszkja, ami mögött a brit színész-testépítő, David Prowse rejtőzött, 96 ezer dollárért kelt el. 

Nemcsak a Star Warshoz kötődő tárgyakra lehetett licitálni. Ötvenegyezer dollárért új gazdára talált például az a sisak, amit Bill Paxton viselt A bolygó neve: Halálban. 

Szeptember 23-án ugyanez az aukciósház a tavaly év végén elhunyt Carrie Fisherhez és édesanyjához, Debbie Reynoldshoz kötődő tárgyakat is elárverez majd. Az aukción való részvétellel olyan jótékonysági szervezeteket lehet segíteni, mint amilyen a mentális bajokkal küzdőket segítő The Thalians, illetve a hasonló profilú The Jed. A Jedi visszatér felvétele során használt forgatási szék mellett elkelhet majd egy életnagyságú C-3PO protokolldroid is. 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.