Elhunyt Nelsan Ellis, a True Blood sztárja

Csupán harminckilenc éves volt.

Lakner Dávid
2017. 07. 09. 14:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Harminckilenc éves korában életét vesztette Nelsan Ellis, aki Lafayette Reynoldsot alakította a True Blood – Inni és élni hagyni című sorozatban – írta a The Guardian. Ellis az HBO 2008 és 2014 között futó sorozatának állandó szereplője volt. A Hollywood Reporter szerint a színész szívelégtelenség következtében halt meg. 

Ellis a vámpíros sorozatban egy meleg szakácsot alakított, aki emellett médium volt, és még egy mexikói démon is megszállta. Bár ezek mellett illegális üzelmekben is benne volt, pozitív, szórakoztató karaktert játszott.

A színész szerepelt Tate Taylor 2011-es filmjében, A segítségben is, tavaly óta pedig a Sherlock és Watson sorozatban láthattuk. Színpadi darabokat is írt, illetve dolgozott színházi rendezőként. 

A segítségben együtt játszott Octavia Spencerrel, aki Twitter-oldalán búcsúztatta az illinoisi születésű férfit. „A szívem szakad meg a gyermekeiért és a családjáért” – írta a színésznő. Közleményt adott ki az HBO is, megjegyezve, hogy Ellis átütő erővel tudta alakítani Lafayette-et a sorozatban. Gyászol a True Blood többi színésze, azaz Aisha Hinds, Michael McMillian és Lauren Bowles is. 

Négy meghallgatás kellett hozzá, hogy elnyerhesse Lafayette szerepét – erről beszélt egy 2012-es tévéinterjúban Ellis. Mint mondta, elsőként úgy próbálta megfogni a karaktert, mint egy karikatúrát, de ez nem bizonyult megfelelőnek. Negyedjére aztán édesanyja gesztusait kezdte utánozni, ezzel pedig végleg meggyőzte a készítőket. 

Az Alan Ball rendezte sorozat középpontjában egy telepatikus képességekkel bíró pincérnő állt, a történet pedig onnan indult, hogy beleszeretett egy vámpírba. A produkció alapjául Charlaine Harris könyvsorozata szolgált. Emmy- és Golden Globe-díjra is jelölték a True Bloodot, ami nálunk is az HBO-n futott.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.