Leonardo DiCaprio lehet Leonardo da Vinci

A filmsztár a családi legenda szerint a reneszánsz polihisztorról kapta a keresztnevét.

MTI
2017. 08. 14. 11:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Paramount nyerte azt a több millió dolláros licitharcot, amelyet a Leonardo da Vinci című könyv megfilmesítési jogaiért folytatott a Universal stúdióval. A film produceri munkáit DiCaprio és Jennifer Davisson Appian Way nevű cége látja el.

A filmsztár a családi legenda szerint azért kapta keresztnevét, mert várandós édesanyja éppen egy olasz múzeumban gyönyörködött egy Leonardo-festményben, amikor a leendő színész először megmozdult, ezért tűnhet sorsszerűnek, hogy a reneszánsz képzőművész és tudós névrokont alakíthatja a vásznon több mint 43 évvel később.

Isaacson – korábban a Time magazin szerkesztője – írta a Steve Jobsról szóló regényt, mely alapján Danny Boyle rendezett filmet Michael Fassbender főszereplésével, de ő jegyzi a Benjamin Franklinről, valamint az Albert Einsteinről szóló bestsellert is.

A könyvek kiadójának elmondása szerint Isaacson a festő feljegyzéseiből kiindulva szőtte cselekménnyé a Leonardo da Vinci művészetéről, tudományos munkáiról, olthatatlan kíváncsiságáról és képzelőerejéről szóló információkat.

DiCaprio tavaly kapott Oscar-díjat A visszatérő című filmben nyújtott alakításáért. Ő hozta létre az Appian Way Productionst, melynek első filmje A Richard Nixon-merénylet volt 2004-ben. Tavaly 14 játékfilmet, öt dokumentumfilmet és egy televízió-műsort készített a cég.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.