A miskolci Jameson Cinefestre látogat Jirí Menzel és Francesca Eastwood

A szeptember 8-án kezdődő mustra díszvendégei a Sörgyári capriccio rendezője és női főszereplője lesznek.

Lakner Dávid
2017. 09. 06. 11:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jirí Menzelt életmű-, Vásáry Magdalénát (Magdaléna Vásáryová) pedig Európa-díjjal tüntetik ki a miskolci nemzetközi filmfesztiválon. A pénteki nyitófilm Bohumil Hrabal klasszikus művének adaptációja lesz, amely az 1981-es velencei fesztiválon a zsűri különdíját is elnyerte.

Menzel persze nemcsak Pepin bácsi különös eszmefuttatásainak vászonra álmodásával írta be magát a filmtörténelembe: 1966-os műve, a Szigorúan ellenőrzött vonatok rögtön Oscar-díjat nyert, s nagy siker volt, és Aranymedvét is kapott a Pacsirták cérnaszálon is.

Új bemutatóval érkeznek nagynevű filmesek is. Clint Eastwood lánya, a 24 éves Francesca Eastwood A bosszú angyala előtt mond köszöntőt, továbbá meghallgathatjuk a film rendezőjét, Natalia Leite-et is. A szeptemberben a hazai mozikba érkező thriller egy nemi erőszak történetét dolgozza fel.

A Cinefest nagyjátékfilmes versenyprogramjában szintúgy nagy nevekkel találkozhatunk. Látható lesz a Dakota Fanninggel készült Megtorlás, illetve a Jólét, Robert Pattinsonnal a főszerepben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.