Közönségdíjat nyert Mészáros Márta filmje az 53. Chicagói Nemzetközi Filmfesztiválon

Az Aurora Borealis – Északi fény lett a fesztiválon a legjobb külföldi film.

MTI
2017. 10. 31. 20:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szemle idén több mint 150 alkotást vonultatott fel – közölte a Magyar Nemzeti Filmalap az MTI-vel. Az 1964-ben alapított chicagói fesztivál az Egyesült Államok legrégebbi és legfontosabb filmes eseményeinek egyike. Az első amerikai mustra volt, amelyen a Filmkritikusok Nemzetközi Szövetsége zsűrit alakított. A nagyszabású kéthetes filmünnepre idén 35 országból 231 alkotó érkezett, a díszvendégek között volt Jane Fonda, Patrick Stewart és Vanessa Redgrave is.

Az Aurora Borealis a nemzetközileg is elismert, Kossuth-, Balázs Béla- és Arany Medve-díjas forgatókönyvíró-rendező, Mészáros Márta 26. alkotása, amely Törőcsik Mari, Tóth Ildikó és Törőcsik Franciska főszereplésével készült a Filmteam gyártásában, a filmalap támogatásával. A családtörténet érzékenyen beszél a hazugságok és elhallgatások leleplezésének felszabadító erejéről. Az október 19. óta a hazai mozikban a Vertigo Média forgalmazásában látható Aurora Borealis Magyarországon is nagy siker, tíz nap alatt több mint 24 ezren váltottak rá jegyet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.