A túlélésért küzd Luc Besson cége

A Valerian és az ezer bolygó városa bukása után egyik napról a másikra él az EuropaCorp.

Lakner Dávid
2017. 11. 26. 20:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hiába várták annyira Luc Besson visszatérését a sci-fihez, a Valerian és az ezer bolygó városa csúfos bukás lett, így a rendező-producernek most küszködnie kell, hogy cége fenn tudjon maradni – derült ki az Independent cikkéből.

A Cara Delevingne, Ethan Hawke és Rihanna főszereplésével készült film ugyanis a valaha volt legköltségesebb független mozinak számít, miután a gyártása 177 millió dollárt emésztett fel, nem beszélve akkor még a marketingről, illetve az egyéb költségekről. Miután viszont világszerte összesen 225 milliós bevételre tett szert, Besson cége, az EuropaCorp jelenleg egyik hónapról a másikra él. Az AFP szerint a vállalatnak jelenleg többek közt újra kell ütemeznie adósságait.

A múlt évet amúgy szintén bukással zárta az EuropaCorp: 120 millió eurós veszteséget halmozott fel 2016 végére. Azóta olyan filmekkel állt elő, mint a Gemma Arterton és Bill Nighy főszereplésével készült Their Finest, az Emma Watson-féle A kör vagy épp a Naomi Watts fémjelezte Bezárva. 

A korábban az Elrabolva filmekért is felelős cég ennek ellenére továbbra is szeretne három angol nyelvű, illetve két francia filmmel előállni évente. Azt már be is jelentették, hogy előkészítés alatt áll A szállító ötödik és hatodik részének megvalósítása. 

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.