Nem rúghatja ki a Netflix csak úgy Spacey-t

A szerződése feltehetőleg ezt nem teszi lehetővé.

Lakner Dávid
2017. 11. 15. 17:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Etikai okokból nem menesztheti csak úgy Kevin Spacey-t a Netflix, mivel a színész szerződése azt nem teszi lehetővé – közölte a Blast nyomán többek között a brit Independent. Ismert, a szolgáltató azután vált meg a Kártyavár (House of Cards) főszereplőjétől, hogy kiderült, a filmsztár karrierje során több kollégáját, köztük sorozatbeli társait is zaklatta.

Ezzel viszont kétségessé vált a politikai széria folytatása, így az is, hogy a hatodik évad elkészül-e valaha. A sorozat azt mutatta be, végtelen cinizmussal és gátlástalan törtetéssel hogyan küzdötte fel magát az Amerikai Egyesült Államok elnöki székééig Frank Underwood (Spacey), akinek a végére már saját feleségével kellett szembenéznie.

Először csak arról lehetett hallani, hogy az idei ötödik után a következő évad lesz az utolsó, de azóta már egyszerre vált esélyessé, hogy a Kártyavárnak vége, illetve, hogy Spacey nélkül folytatódik. A jelenlegi hírek alapján úgy tűnik viszont, felesleges az íróknak azon agyalniuk, hogyan írják ki Underwoodot a sorozatból. A Blast forrása szerint ugyanis Spacey-nek nincs a szerződésében olyan kitétel, mely szerint etikai vétség esetében kirúghatják őt.

Állítólag csak akkor válhatnának meg tőle, ha elérhetetlenné vagy korlátozottan cselekvőképessé válik. A színész jelenleg elvonult egy arizonai kezelésre, ezt a helyzetet viszont feltehetően nem fedi le a megkötött szerződés. Mindez a forrás szerint abban az esetben lehetne főként problémás, ha Spacey nélkül szeretnék folytatni a Kártyavárat. A sorozat befejezése viszont, úgy tűnik, nem ütközne a szerződésbe. Így a politikai széria is arra a sorsra jutna, mint a Gore című életrajzi film, aminek főszerepét Spacey-re bízták, és amiről bejelentették, hogy nem fogják már kiadni. A színész jeleneteit kivágták egyébként a hamarosan bemutatandó A világ összes pénze című filmből is. Spacey szerepét itt Christopher Plummer vette át.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.