Több mint 200 millió dolláros bevétellel debütálhat az új Star Wars

Eddig csak kevés filmnek sikerült túlszárnyalnia az álomhatárt.

MN
2017. 11. 23. 18:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A The Hollywood Reporter emlékeztetett arra, hogy a 200 milliós álomhatárt csak nagyon kevés filmnek sikerült túlszárnyalnia – írja az MTI.

Két éve, a Star Wars: Az ébredő Erő 248 millió dolláros (65,4 milliárd forint) rekordbevétellel nyitotta meg decemberben mozis karrierjét Észak-Amerikában. A sorozattól különálló Zsivány Egyes – Egy Star Wars-történetre pedig tavaly decemberben 155,1 millió dollárért (41 milliárd forint) váltottak jegyet a nézők a premierjén.

Az ébredő Erőn kívül a 200 millió dollár fölött debütálók klubjába még a Jurassic World tartozik 208,8 millió dollárral (55 milliárd forint) és a Bosszúállók 207,4 millió dollárral (54,6 milliárd forint).

A stúdiók sohasem fűznek kommentárt az ilyen előrejelzésekhez, de a Disney bennfentesei szerint az új Csillagok háborúja-epizód bizonyára felülmúlja majd A szépség és a szörnyeteg 174,8 millió dolláros (46 milliárd forint) bemutatkozását, és az idei legnagyobb bevétellel kezdi majd meg forgalmazását.

A Star Wars: Az utolsó Jedik című sci-fit a 43 éves Rian Johnson rendezte, a főszerepekben Daisy Ridley, Carrie Fisher, Adam Driver, John Boyega, Oscar Isaac és Lupita Nyong’o látható.

Az utolsó Jedik hivatalos magyar premierdátuma 2017. december 14-e, de lehet jegyet venni 13-án kezdődő előadásra is. Magyar lány is szerepel a filmben.

A Disney stúdió egyébként nemrég bejelentette, hogy újabb Csillagok háborúja-trilógia készül, amely nem fog közvetlenül kapcsolódni a jelenleg futó szériához. Ennek felelőse a Star Wars: Az utolsó Jedik rendezője, Rian Johnson lesz, aki maga írja és rendezi a következő trilógia első részét.

Bob Iger, a Disney elnök-vezérigazgatója a cég negyedéves eredményeiről tartott tájékoztatón azt is elmondta, hogy élőszereplős filmsorozat is készül a Csillagok háborúja-univerzum alapján, amely a stúdió 2019-ben induló internetes műsorszolgáltatásának kínálatában lesz elérhető.

Jövőre jön a Han Solo-film is, erről erről itt írtunk bővebben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.