A rajongókkal szemben J. K. Rowling örül Johnny Deppnek

Hiába, hogy a filmsztár többször bántalmazta volt feleségét, az író kiáll mellette.

Lakner Dávid
2017. 12. 10. 17:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miután hetek óta dühöngenek J. K. Rowling egyes rajongói, amiért a Warner Bros. a Legendás állatok és megfigyelésük következő részére is Johnny Deppet szerződtette, az író is kiállt, nyilvánosan védve meg a döntést. „Őszintén boldog vagyok, hogy sikerült megnyerni erre a szerepre” – üzente a Harry Potter-sorozat szerzője, csalódást váltva ki hívei köréből.

A vita még a múlt hónapban robbant ki, miután az Entertainment Weekly beszámolt róla, hogy a Jude Law által alakított Dumbledore-ral szemben Depp térhet vissza Gellert Grindelwaldként. A tavalyi mozifilm végén már láthattuk A Karib-tenger kalózai sztárját, többen viszont azt gondolták, hogy az idén kirobbant zaklatási ügyek nyomán új színészt keresnek majd a sötét varázsló szerepére.

A múlt évben ugyanis Amber Heard színész azzal jelentette be válási szándékát Depptől, hogy a filmsztár házasságuk alatt lelkileg és fizikailag is bántalmazta őt. Korábban emiatt kihívta már a rendőrséget is, csak mire kiérkeztek, a nő már arról beszélt: csupán vitatkoztak. Későbbi elmondása szerint ezzel is csak védeni szerette volna párja karrierjét. A bántalmazottaknál egyébként nem ritka, hogy még ők szeretnék védeni a következményektől a bántalmazójukat.

Hiába: Rowling bár előszeretettel közli a világgal véleményét Trumpról vagy hollywoodi zaklatókról, úgy tűnik, a Deppről nyilvánosságra került hírek nem hatották meg. Honlapján közzétett szövegében a „hatalmas, támogató közösségről” szóló hosszas köntörfalazás után arra jut, hogy nem csupán nyugodtak az eredeti szereposztást illetően, de ő különösen boldog amiatt, hogy Johnny Depp fontos szerepet alakít a következő filmben. Az író utalt David Yates korábbi nyilatkozatára is: a rendező az Entertainment Weeklynek beszélt arról, hogy „egyetlen ember vette célba Deppet. ( ) Csak arról az emberről adhatok számot nektek, akit mindennap látok, és aki abszolút kedves és tisztelettudó.” A filmsztártól korábbi felesége még távoltartási végzést is kért. Továbbá az „abszolút kedves és tisztelettudó” színészről kiszivárgott egy videó is, amelyen Heard jelenlétében tör-zúz a konyhában, majd megpróbálja elvenni a nő telefonját.

A Legendás állatok: Grindelwald bűntettei című filmet jövő ősszel mutatják be. Az előző epizódból visszatér Eddie Redmayne és Katherine Waterston is, Leta Lestrange szerepében Zoe Kravitzet köszönthetjük majd. A folytatást illetően egyébként több dolog is kiderült már a korábban megjelent Rowling-zsebkönyvből.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.