Magyar alkotás nyerte a gdanski rövidfilmfesztivál fődíját

A film egy orvos és egy menekült találkozásáról szól.

MTI
2017. 12. 05. 15:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fatér Ambrus diplomafilmje, a Légmell nyerte a gdanski Euroshorts rövidfilmfesztivál fődíját – közölte a Magyar Nemzeti Filmalap az MTI-vel kedden.

A közlemény szerint a huszonhatodik alkalommal megrendezett Euroshorts különböző szekcióiban huszonhárom ország ötvenhét filmje versenyzett Gdanksban november 27-e és december 2-a között.

A Légmell egy középkorú, magányos orvos történetét meséli el, aki egy napon orvosi kötelességből ellát egy súlyos beteg, idős szír menekültet, és a fokozatosan alakuló kényszerbarátság által átértékeli saját életét.

A Színház- és Filmművészeti Egyetem tavaly végzett 6×6-os évfolyamán készült diplomafilm a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával jött létre, a Cinema-Film Kft. és az egyetem gyártásában, a Filmfabriq és a Sunny Studio koprodukciójában. A Légmell forgatókönyvírója Daoud Dániel, operatőre Kóródi Dániel, látványtervezője Nyitrai Anna, vágója Gorácz Vanda és Rudas Mariann, gyártásvezetője Majoros Zsolt, a hangutómunkáért Bohács Tamás és Kristóf Márton felelt.

A Légmell a Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivál különdíja után a görögországi Dramában megrendezett fesztiválon szerepelt először nemzetközi mezőnyben, majd a lengyelországi Camerimage-en a diákfilmes válogatásban volt látható.

A Euroshorts fesztivál filmjeiből összeállított válogatás januártól féléves turnéra indul, a legjobb alkotások, köztük a magyar fődíjas, több mint tizenöt lengyel városban lesznek láthatók – írja közleményében a filmalap.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.