Meghalt a Star Wars IV színésze, Alfie Curtis

Dr. Evazan megformálója nyolcvanhét éves volt.

Lakner Dávid
2017. 12. 28. 18:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyolcvanhét éves korában elhunyt Alfie Curtis színész – közölte mások mellett a The Independent. A halál oka ismeretlen.

Curtis 1930. július 28-án született Londonban. Tévésorozatokban a hetvenes évek elejétől láthattuk, hogy aztán az 1977-es Csillagok háborújában emlékezetes jelenése legyen. A színész dr. Evazant alakította, azt a részeg rosszfiút, aki Mos Eisley bárjában támadta le Luke Skywalkert, hogy aztán Obi-Wan Kenobi siessen az ifjú növendék segítségére. Ekkor használtak a sorozat történetében először fénykardot harc során. Emlékezetes Evazan mondata is a filmből: „engem tizenkét naprendszerben ítéltek halálra, távollétemben.” A karakter szerepelt egyébként a tavaly kijött Zsivány egyesben is, de ott már Michael Smiley játszotta őt.

„A Mos Eisley-i bárjelenet az egyik legemlékezetesebb, amiben valaha szerepeltem, Alfie Curtis pedig csak még emlékezetesebbé tette. Amilyen félelmetes volt a kamera előtt, épp olyan vicces, kedves és valódi úriember a színfalak mögött” – búcsúzott most színésztársától a Twitter-oldalán Mark Hamill. 

A karakteres arcú színész három évvel később szerepet kapott David Lynch filmjében, Az elefántemberben is. Emellett olyan sorozatokban láthattuk, mint az 1975-ös Larry Grayson vagy az 1980–81-es Cribb. Egy idő után leállt a filmezéssel, a nyolcvanas évek közepe után pedig a tévében sem bukkant már fel. 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.