Semmi extra, csak Harry herceg megölelte Csubakkát

Meghan Markle vőlegénye részt vett Az utolsó Jedik Londonban tartott európai díszbemutatóján.

Földi Bence
2017. 12. 13. 20:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kedden tartották a Csillagok háborúja nyolcadik epizódjának, Az utolsó Jediknek az európai díszbemutatóját Londonban. Az eseményre ellátogatott II. Erzsébet brit királynő két unokája, Vilmos és Harry herceg is, akik ráadásul rohamosztagos szettben szerepeltek is az alkotásban.

„Hálás vagyok, hogy végre úgy találkozhatok a hercegekkel, hogy nincs rajtam maszk. Oh, egy ölelés, miért ne. #csubiölelés” – írta a premier utáni napon a Twitter-oldalán a finn Joonas Suotamo, az alábbi videót is közzétéve.

A férfi kosarasból lett színész, magassága révén nyerte el Csubakka szerepét, amelyet az eredeti megformálója, az idős Peter Mayhew már nem tudott maradéktalanul eljátszani. Suotamo itt (angolul) adott hosszabb interjút azzal kapcsolatban, milyen az új Csubakkának lenni.

Benne voltak vagy sem?

A Finnt alakító John Boyega a héten elárulta, hogy a Vilmos és Harry hercegekkel felvett jelenetet kivágták Az utolsó Jedikből. Egy nappal később viszont képviselője már arról beszélt, a színész csak poénkodott.

A film nagyrészt a London melletti Pinewood Studiosban forgott, a hírek szerint a két herceg meglátogatta a díszleteket, majd beöltöztették őket rohamosztagosnak, és így láthatók a Rian Johnson rendezte alkotásban. A magyar mozikban már mától vetített filmet kedden mi is láttuk, kritikánkat itt találja az olvasó:

A hercegek Star Wars-szereplésével kapcsolatban kérdeztük Iain Lindsayt, Nagy-Britannia budapesti nagykövetét is, aki a hétfőn megjelent interjúnkban így fogalmazott: „Persze (hogy szeretem), bár nem vagyok Star Wars-függő, a klasszikus trilógia filmjeit mind láttam, de az előzményfilmekből nem mindegyiket. A valaha készített legjobb filmek között vannak, amelyeket nagyrészt britek készítettek, és rendkívül sikeres.” A beszélgetés során elárulta azt is, R2–D2 a kedvenc karaktere, kedvenc mondata pedig Han Solótól származik. Hogy melyik az, az alábbi linkre kattintva kiderül:

###HIRDETES###

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.