Rekordszámú vetítés várható az idei Filmhéten

Összesen 131 alkotást nézhet majd meg a közönség.

Balogh Roland
2018. 01. 24. 12:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Február 7-én Szabó István Bizalom című filmjének felújított változatának vetítésével nyílik a 4. Magyar Filmhét, amelyet február 8–11. között új helyszínen, a Corvin moziban rendeznek a Magyar Filmakadémia Egyesület szervezésében, a Magyar Nemzeti Filmalap és az NMHH Médiatanácsa támogatásával. A szervezők szerint rekordszámú nevezés érkezett, így öt kategóriában összesen 131 filmet nézhet majd meg a közönség.

59 dokumentumfilm, 4 tévéfilm, 21 kisjátékfilm és 29 animáció is szerepel az idei kínálatban. Köztük olyanok is, mint Tuza-Ritter Bernadett Egy nő fogságban című megrázó erejű alkotása, az első magyar dokumentumfilm, mely a Sundance-fesztivál versenyprogramjában szerepel, vagy Mosonyi Szabolcs Tiltott zóna – Harctéren a vadvilág című természetfilmje és Vitézy László Csandra szekere című televíziós munkája, mely Lakatos Menyhért önéletrajzi ihletésű művei alapján készült, és megtörtént eseményeket dolgoz fel a cigányság legszegényebb rétegének mindennapjaiból.

A kisjátékfilmek között szerepel Tóth Barnabás Van egy határ című alkotása, mely szintén igaz történet alapján készült, és egy apa meg a fia a vasfüggönyön keresztül való menekülését mutatja be, az animációk között pedig Gyulai Líviusz Egy komisz kislány naplója is versenyez. A részletes programot a Filmhét.hu honlapon lehet elérni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.