A Trónok harca alkotói Csillagok háborúja filmeket csinálnak

David Benioff és D. B. Weiss Star Wars-filmjei elrugaszkodnak az eddig ismert történetektől és szereplőktől.

Földi Bence
2018. 02. 06. 20:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több Star Wars-filmet is készítenek majd a Disney tulajdonában álló Lucasfilm stúdiónak David Benioff és D. B. Weiss, a 2010-es évek legsikeresebb tévésorozatának, a Trónok harcának az alkotói – írta meg kedden a StarWars.com.

Az alkotópáros íróként és producerként is jegyzi majd a nem részletezett számú filmeket (bemutató dátumról sincs szó), amelyek története és szereplői nem kapcsolódnak majd a Skywalker–sagához, valamint Az utolsó Jedik rendezője, Rian Johnson által írandó trilógiához sem.

– David és Dan korunk legjobb történetmesélői közé tartoznak. Komplex karaktereket, mély, mítoszokban gazdag történeteket találnak ki, amelyek révén új alapokra helyezik majd a Csillagok háborúját, ez pedig rendkívüli módon felvillanyoz – indokolta a Lucasfilm döntését Kathleen Kennedy, a stúdió vezetője.

Benioff és Weiss arról beszélt, a Csillagok háborúja 1977-es bemutatása óta álmodoznak erről a világról, megtisztelőnek érzik a lehetőséget, és kicsit félnek a felelősségtől. Mint írták, akkor kezdenek, amikor a Trónok harca utolsó évadával végeznek – a sorozat jövő tavasszal kerül majd az HBO révén képernyőre.

A hét eddig meglehetősen gazdag Star Wars-hírekben, hiszen hétfőn két rövid előzetest is bemutattak a Ron Howard rendezésében május 24-én érkező Solo: Egy Star Wars-történet című antológiafilmhez – minden fontos infót itt talál erről.

Westerosból a messzi-messzi galaxisba – vagy fordítva

Voltak már személyi összefonódások a Trónok harca és a Csillagok háborúja között, hiszen több színész is szerepelt már mindkét szuperprodukcióban. Julian Glover egy birodalmi tábornokot, Maximilian Veerst alakította a klasszikus trilógiában, míg a Trónok harcában Pycelle Nagymestert játszotta. Emiliea Clarke a Trónok harcában Danerys Targaryent, a Solóban pedig Qi’Rát formálja meg. Gwendoline Christie mindkét mozgóképben harcos bőrébe bújt: a hetedik és nyolcadik Star Warsban Phasma századoséba, míg a Trónok harcában Tarth-i Briennébe. A svéd Max von Sydow Az ébredő Erőben Lor San Tekkát, Westerosban a Háromszemű hollót alakította.

A sort hosszan folytathatnánk részletesen, hiszen Keisha Castle-Hughes, Jessica Henwick, Thomas Brodie-Sangster, Mark Stanley, Miltos Yerolemou, Emun Elliott, Liang Yang, C. C. Smiff, Nina Gold, Ian McElhinney és Spencer Wilding is felbukkant mindkét szuperprodukcióban. A részletes listát itt olvashatja.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.