Befutott a legújabb Star Wars első teljes előzetese

Han Solo fiatalon is nagyon laza és nagyképű volt.

Földi Bence
2018. 02. 05. 14:09
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A pár órával korábbi első néhány képkocka után megérkezett az első hosszabb, másfél perces előzetes is a „Solo – Egy Star Wars-történet” című antológiafilmhez, íme:

A Han Solo fiatalkorát bemutató, május 24-én mozikba kerülő film sztorijából nem sokat árul el a kisfilm; annyit tudunk meg, hogy az Alden Ehrenreich alakította Han Solót és a Joonas Suotamo által megformált Csubakkát beszervezi valamiféle szervezetbe Tobias Beckett (Woody Harrelson). Főhőseink valamilyen módon – feltehetően Beckett ajánlata előtt – találkoznak Qi’Rával, akit Emilia Clarke formál meg. Han Solo persze teszi a nagymenőt a nőnek, akinek azt is elmeséli, hogy tízéves kora óta rója az utcákat – valószínűleg szülőbolygóján, a Korélián (Corellia) –, illetve azt is, hogy kirúgták a birodalmi pilótaképző akadémiáról (utóbbi a régi kánon szerint is megtörtént). – Talán én vagyok az egyetlen, aki tudja, ki vagy valójában – mondja ezek után az előzetesben Qi’Ra Solónak, aki egy másik snittben már furcsa űrpolip csápjai között vezeti a még viszonylag új, átalakítások előtt álló Millennium Falcont.

Jól visszaadja a hangulatos előzetes, hogy egy, a fő filmeknél sötétebb, westernes jellegű, komor, de maró gúnnyal is operáló alkotást láthatunk majd május 24-étől a mozikban. Ráadásul annyira vérprofi, hogy valamelyest rácáfol a „Solo – Egy Star Wars-történet” körüli rossz hírverésre. A tavaly nyári rendezőcsere (Ron Howard vette át az irányítást, erről itt írtunk) óta ugyanis szinte csak rossz pletykákról érkeztek hírek: sok újrafelvétel, gyenge főszereplő stb. Az előzetes alapján azonban egyáltalán nem tűnik ez rossz filmnek.

Közben megérkeztek az első karakterposzterek is, talán Lando Calrissian (Donald Glover) plakátja a legpofásabb:

A néhány órával korábban bemutatott ízelítőről – amelyből kiderül, hogy Solo csatlakozni akart a Birodalomhoz – itt írtunk:

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.