Salma Hayek: Weinstein azzal fenyegetett, hogy eltöri a térdkalácsom

A színész tavaly már megírta, mit élt át a Frida forgatása során.

Lakner Dávid
2018. 02. 08. 15:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miután Salma Hayek többedszerre is visszautasította Harvey Weinstein közeledését, a férfi azzal fenyegette meg, hogy eltöri a térdkalácsát – jelentette ki a színész Oprah Winfrey-nek szerdán adott interjújában. Mint mondta, a konfliktus a Frida 2002-es forgatása idején eszkalálódott, amikor a producer egyenesen azt mondta a filmet rendező Julie Taymornak: „El fogom törni ennek a ribancnak a térdkalácsát!”

A filmsztár a The New York Timesnak írt 2017-es cikkében már részletezte, hogyan fenyegette Weinstein azzal, hogy megöli, és kötötte ki, hogy Hayeknek legyen a filmben egy meztelen szexjelenete egy másik nővel. Később pedig nem is akarta a Frida Kahlóról szóló életrajzi alkotást mozikba engedni, bosszúból azért, mert a főszereplő elutasította a szexuális közeledését. A cikk megjelenése után Weinstein tagadta a benne szereplő állításokat, és azt mondta, ott sem volt a forgatás során.

Hayek kifejtette most azt is, miért nem beszélt a Weinsteint tavaly ősszel leleplező The New York Times-cikkben, és miért csak két hónappal később állt elő a vele történtekkel. Mint kifejtette, felvették vele a kapcsolatot, de könnyekben tört ki, mikor az egészet megpróbálta feleleveníteni, és inkább visszalépett a lehetőségtől. Később viszont már emiatt is szégyenkezett, árulónak érezte magát. „Két évtizede támogattam a nők ügyét, és aztán mégis áruló lettem” – fogalmazott. Hozzátette, a saját fájdalmát mégis olyan aprónak érezte már a többi áldozattal összehasonlítva, hogy muszáj volt beszélnie.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.