időjárás 10°C Aurél 2023. október 5.
logo

Útmutató Csillag

Pilhál György
2022.08.16. 05:59 2022.08.16. 08:59
Útmutató Csillag

Bírom, amikor elhajtott, leszerepelt expolitikusok mondják meg, hogyan kellene helyesen országot vezetni, és mennyire rossz úton jár a hatalmat bitorló Orbán-rezsim. Minap a hajdani Medgyessy-kabinet SZDSZ-es minisztere, Csillag István volt az inspekciós, ő kóstolgatta a kormányt. Az autópálya-trükközéséről elhíresült szabad jómadár – akit annak idején maga a kormányfő is ki akart csapni a kabinetjéből (csak nem sikerült neki, sőt ebbe bukott bele) – a Klikk TV Heti egyenlegében arról beszélt, hogy az embereknek megélhetési problémáik vannak, sőt rettegnek, hogy mi lesz itt pár hónap elteltével: „A helyzet katasztrofális, de nem önmagában attól, amit mindennap érzékelünk. Hanem főként attól, hogy a kormánynak fogalma sincs, miért alakult ki ez a helyzet. Van-e és milyen jellegű beavatkozásra lehetőség.”

Lajos odaföntről

A politikának is megvannak a maguk kétségbeejtő figurái. Például Bokros Lajosunk, aki emlékezetes csomagjával szerezte meg a köz utálatát.

Ha Csillag Istvánról esik szó, nekem rendszerint az a tőle hallott SZDSZ-mantra jut eszembe, hogy „akkor javul az ország versenyképessége, ha csökken az állam”. Esetleg az a miniszteri indoklás, amely még a Szeged és Hódmezővásárhely közötti útszélesítés leállításakor hangzott el a szájából: „Nincs politikai haszon abban, ha Vásárhelynek kétszer két sávot építünk, itt hetvenszázaléknyian szavaznak a Fideszre.” Arra is emlékszem, amikor excellenciás uram 2004 táján nagy csinnadratta közepette hidat – sőt hidakat – készült emeltetni az Ipoly fölé, s e célból NDK-gyártmányú (!) szerkezeti elemeket vásárolt. Amelyekről aztán hamar kiderült, úgy használhatatlanok, ahogyan vannak, talán még a MÉH se venné át, ócskavas árban sem.

Ehhez képest Csillag István ma sem tétlen. Észt oszt, igét hirdet. Tenyérbe mászik.

Borítókép: Csillag István (Forrás: YouTube)

Bokrosékat fényezi

E héten Lengyel László megmondóember szörnyülködött a kormány tevékenységén. Nyilván ő volt az inspekciós.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.