idezojelek

Bokrosékat fényezi

E héten Lengyel László megmondóember szörnyülködött a kormány tevékenységén. Nyilván ő volt az inspekciós.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined

E héten Lengyel László megmondóember szörnyülködött a kormány tevékenységén. Nyilván ő volt az inspekciós. A Népszava-írás lényege: a Fidesz-kabinetnek harangoztak. „Száz nap után látjuk, hogy Orbán Viktornak volt stratégiai terve a választások megnyerésére, de nem a kormányzásra. Elhessegette magától, hogy a választási osztogatás milyen következményekkel járhat.”

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Furcsa figura ez a Lengyel László: hol az aggodalmas énje szólal meg, hol a tenyérbe mászó. Néhány éve például azt javasolta, az ellenzéki pártok szerepét a „független” médiumok vegyék át, ellenkező esetben ismét hatalmasat fognak bukni. Tökmindegy az eszme, az sem baj, ha összeállnak a Jobbikkal – oldozta fel híveit Lengyel gyóntató. 2015-ben egyik cikkének ezt a címet adta: „Ma magyarnak lenni szégyen”.

A túlpörgött ember most úgy látja, vannak rendszerek, amelyeket nem népmozgalmakkal, nem hiteles és kormányzóképes ellenzékkel, nem államcsínnyel és nem is forradalmakkal vagy békés rendszerváltásokkal döntenek meg, hanem maguktól összeomlanak. (És akkor jöhet a „készülő” Szemkilövő-hegyi habzóborász.) Az a lényeg, hogy a kormánynak nincs válasza a háború, a járvány, az energiaválság stb. kérdéseire. (A Nyugatnak van: fűtés- és fürdésstop, ruhaszellőztetés, még több fegyver Ukrajnának, miegyéb.) Lehet, hogy végül európai pénzekhez jutunk, magyarázza Lengyel, ám az nem elég – válság- és reformprogramok kellenek. Példákkal is előáll: „1995 tavaszán Bokros és Surányi, 2009 tavaszán Bajnai nemcsak tudták és merték tenni a szükséges lépéseket, de őszintén meg is mondták, mit s miért tesznek.”

A csomagos Bokros, az MNB-aranykufár Surányi és az IMF-lakáj Bajnai…

Leszaladok borért.

Borítókép: Lengyel László (Fotó: Bujdos Tibor/ Észak-Magyarország)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Mindannyian békét akarunk

Szőcs László avatarja
Szőcs László

A háború jó üzlet, csak nem nekünk

Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente

A kihívás

Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Szembeszállni a sátánnal

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.