Ezért édesebbek, de lisztesebbek az almák

Még az almák íze és állaga is megváltozik a Föld felmelegedésének következtében. A virágzás idejében is változás állt be.

kn
2013. 08. 20. 15:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kutatók, akik felismeréseiket a Scientific Reports című szaklapban mutatták be, a Fudzsi és Cugaru almafajták adatait vizsgálták. Ezeket az 1970-es évek óta termesztik Nagano és Aomori prefektúra két ültetvényén. Az átlagos hőmérséklet ezeken a területeken évtizedenként 0,31-0,34 Celsius-fokkal emelkedik, a termesztési eljárás és a fajok azonban nem változnak.

Az íz és a szilárdság mellett a virágzás idejében is változás állt be: évről évre egyre később kezdődik – írják a tudósok. Az alma a leggyakrabban fogyasztott gyümölcsök rangsorában a citrusfélék és a banán mögött a harmadik helyen áll.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Magyar Nemzet Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.