Elkészült a világ leghosszabb tengerhídja

Kína déli Kuangtung tartományát köti össze Hongkonggal és Makaóval.

MN
2017. 07. 07. 17:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elkészült pénteken a világ leghosszabb tenger felett átívelő hídja, amely Kína déli Kuangtung tartományát köti össze Hongkonggal és Makaóval – írja az MTI.

A hidat működtető iroda igazgatójának közlése szerint az 55 kilométer hosszú szerkezetet hét éve kezdték építeni, és az év végén fogják megnyitni a forgalom előtt. A híd fő része 29,6 kilométer hosszú, egy szakasza 6,7 kilométer hosszan föld alatti alagútban fut.

Az építmény kiállta az összes mérnöki próbát, és most előkészítik arra, hogy a közlekedők néhány hónap múlva birtokba vegyék. Li Ming, a hídépítő cég főmérnöke elmondta, hogy óriási kihívásokkal kellett szembenézniük az Y alakú létesítmény építéskor.

A híd használatával az eddigi három óráról 30 percre csökken a Hongkong és Csuhaj közötti távolság megtételének ideje, és a Gyöngy-folyó deltájában lévő városoknak jobb lesz a közlekedési kapcsolata.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.