Kevés ijesztőbb dolog van, mint egy hátraszaltózó robot

Az Atlas nevű, másfél méter magas modell már többre is képes, mint emberként járni a lépcsőn.

MN
2017. 11. 17. 21:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Boston Dynamics technológiai vállalat híres a furcsa, de meglepően jól működő robotjairól, például a négylábú robotkutyáról vagy -öszvérről, amely nehéz terepen is jól boldogul. Fejlesztenek humanoid robotot is, de nem japán játékszerekre kell gondolni, igazából csak abban hasonlítanak az emberre, hogy két lábon járnak. 

A cél az emberi mozgás modellezése, ami nehezebb, mint elsőre gondolnánk. Az amerikai cég azonban láthatóan nagyon jól halad a fejlesztéssel: az Atlas névre hallgató, másfél méter magas, 75 kilós modell már nem csak emberként képes járni – akár lépcsőn is –, de páros lábbal tud ugrani, sőt, a hátraszaltót is képes megcsinálni. Egészen ijesztő, ahogy utána diadalmasan emeli az égnek a karját.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.