Második a robotprogramozó olimpián a magyar csapat

A Costa Rica fővárosában rendezett világdöntőn hat csapat mérkőzött meg egymással.

MN
2017. 11. 13. 19:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A BME diákjai a második helyen végeztek a XIV. World Robot Olympiad robotprogramozási versenysorozat világdöntőjén a hétvégén San Joséban – adta hírül az ITcafé portál.

A hivatalos nemzeti szervező, az Edutus Főiskola által a nyár elején megrendezett nemzeti döntőben hat csapat kvalifikálta magát a világdöntőre három kategóriában és négy korosztályban.

Az Advanced Robotics Challenge kategóriában, ahol 17–25 év közötti fiatalok mérik össze a tudásukat, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem hallgatóiból álló, InnoRobot–X nevű magyar csapat a második helyezést szerezte meg – a csapatvezető Lengyel Richárd, a tagok: Emmert Gergő, Knébel Miklós, Ludvig András László.

World Robot Olympiad egy nemzetközi oktatási program, amely azzal a céllal jött létre, hogy megkönnyítse a fiatalok hozzáférését a természettudományos tárgyakhoz, és motiválja őket mérnöki vagy informatikai szakma választására. A WRO-versenyek ötvözik egy sportesemény izgalmát a LEGO Mindstorms robotok tervezésének, építésének és programozásának kihívásával.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.