Több mint százötven cet vetődött partra Ausztráliában

A partra vetett tengeri emlősök – többségük rövidszárnyú gömbölyűfejű delfin – csaknem fele kimúlt.

MTI
2018. 03. 23. 5:49
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több mint százötven cetet vetett partra a tenger a nyugat-ausztráliai Hamelin-öbölben, a halászati hatóság emiatt pénteken lezárta a strandot, és cápaveszélyre figyelmeztető jelzést adott ki.

A Perth-től háromszáz kilométerre délre fekvő partszakaszt elővigyázatosságból zárták le, mert félő, hogy a tetemek cápákat csalogatnak a térségbe. A partra vetett tengeri emlősök – többségük rövidszárnyú gömbölyűfejű delfin – csaknem fele kimúlt. A segítők a még életben lévő ceteket igyekeztek visszatolni a vízbe.

A rövidszárnyú gömbölyűfejű delfin egyaránt megtalálható a trópusi és mérsékelt övi vizekben. Egy kifejlett példány akár hétméteresre is nőhet, a súlya a három tonnát is elérheti. A Hamelin-öbölben 2009-ben is több mint nyolcvan cet vetődött partra és múlt ki.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.