Közülük választják ki a Mars-utazás asztronautáit

Kemény, évekig tartó kiképzés vár a jelöltekre.

MTI
2017. 06. 08. 9:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A texasi Houstonban, a NASA központjában szerdán ünnepélyes ceremóniával mutatták be azt a hét férfit és öt nőt, akik közül a nagyon kemény és évekig tartó kiképzés után várhatóan kikerülnek a Marsra lépő első űrhajósok is – írja az MTI.

Több mint 18 ezren – köztük orvosok, mérnökök, geológusok – nyújtották be jelentkezésüket, és közülük választották ki a kiképzésre alkalmas űrhajósjelölteket.

A jelölteknek kétéves intenzív kiképzésen kell részt venniük, hogy egyáltalán utazásra alkalmasnak minősítsék őket, és csatlakozhassanak az űrhajósok jelenleg mintegy negyvenfős aktív csapatához.

A Reuters közölte, hogy a 12 jelöltet Mike Pence amerikai alelnök is köszöntötte a ceremónián. Köztük van a SpaceX egyik mérnöke, az MIT professzora és egy sebész is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.