idezojelek

Építkezéstámadó balfékpártiak a destruktív momentumosok

Nagyon vigyáznia kellene a momentumos zsenibrigádnak a jövőben, nehogy az a kép rögzüljön róluk, hogy nemcsak szakértelmük, de még fantáziájuk sincs a politikához.

Megyeri Dávid avatarja
Megyeri Dávid
Cikk kép: undefined

Nagyon vigyáznia kellene a momentumos zsenibrigádnak a jövőben, nehogy az a kép rögzüljön róluk, hogy nemcsak szakértelmük, de még fantáziájuk sincs a politikához. Legutóbbi akciójuk, a várbeli úgynevezett kordonbontás a karmelita kolostor előtt ugyanis sokakban kelti azt a gyanút, miszerint amiatt próbálkoznak mindig ugyanazzal, az építkezési kerítések elhordásával, mert egyszerűen nincs semmi más épkézláb ötletük, amivel felhívnák magukra, létezésükre a figyelmet. Pár hete tudniillik már eljátszották ezt a darabot igen-igen mérsékelt közérdeklődést kiváltva. Éppúgy Hadházy Ákos bajkeverésben megőszült független-baloldali képviselő közreműködésével. 

Holott tudhatnák: a balhékereső botránypolitikus barátsága öl, hülyít és vereségbe dönt.

A nagy sikertelenségre való tekintettel tehát még egyszer nekifutottak a rombolási műveletnek, s ki tudja – ha a kényszeres mánia szimptómáit náluk diagnosztizáló szakorvosok tanácsait nem fogadják meg – talán újból és újból megkísérlik majd a kissé kínos látványt nyújtó gyakorlatot.

Mi ezennel kivételesen, humanitárius okokból mégis megdicsérjük a momentumosokat, hogy ne hatalmasodjon el bennük az újabb felsülés, sikertelenség miatt a mentális frusztráció.

 Mégpedig azért dicsérjük meg Gelencsér Ferencet, a vezető pozíciójával reménytelenül birkózó elnököt és tettestársait, mert nemigen volt még ilyen önazonos, identitásukat leginkább kifejező lépésük. A Momentum ugyanis bevallottan a rombolás kultuszának igézetében alakult a leendő budapesti olimpia megfúrására, s azóta is keresik azokat az alkalmakat, amikor destruktív hajlamukat kellőképpen kiélhetik.
A várbeli építési terület kerítéseinek megrongálása pedig pontosan ilyen lehetőséget nyitott. 

Ebben az akcióban mint cseppben a tenger, szimbolikusan benne volt a Momentum egész ideológiája, amely minden építkezést, megújulást elvből és harcosan ellenez.

Hiszen mást sem csinálnak alakulásuk óta, mint hogy az összes fejlesztést, innovációt, helyreállítást ellenzik és támadják. Szimbolikus volt azonban a momentumos balfék banda tombolása azért is, mert valahogy mindent elbaltáznak. Láthatóan képtelenek felfogni, ami rajtuk kívül mindenki előtt világos: itt nem kordonról van szó, hanem szakszerűen elkerített építkezési területről. Tehát már csak emiatt sem lehet összehasonlítani az ő bontási buzgalmukat azzal, amikor a Fidesz ellenzékben elbontotta azokat a kordonokat, amiket Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnök emeltetett a Kossuth térre, nehogy tüntetni, demonstrálni lehessen a demokráciatipró intézkedéseik ellen. Az Orbán-kabinet ellen viszont akkor és annyiszor lehet tüntetni, ahol és ahányszor csak akarnak, szemben a 2010 előtti baloldali kabinetekkel. Ezt mindenki tudja, aki nem vesztette el a memóriáját.

Mi lesz a jövő? Nekiugranak majd minden fontosabb, nagyobb építkezésnek, renoválásnak, amiről csak tudomást szereznek?

 A számukra logikus fejlemény csak az lehet, hogy komplett építkezéseket igyekeznek majd megtámadni. Mindez rávilágít: az agyukban kellene előbb lebontani a tudatlanság virtuális kordonjait, hogy kiigazodjanak a XXI. század modernizálódó világában.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Borítókép: építési kordont bontó momentumosok (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Menetelünk az atomháborúba

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

„Mit röhögtök, magatokon röhögtök!”

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Pillanatképek a tébolyult Európából

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Így kell harcolni Magyar Péter ellen

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.